Izraeli mesterlövész lőhetett le egy palesztin lányt Dzseninben

2022. december 12. 21:01

Az áldozat nagynénje szerint a lány négy-öt fejlövést kapott.

2022. december 12. 21:01
null

„Nagyon valószínű”, hogy egy izraeli mesterlövész lőtte le véletlenül a 16 éves Dzsana Madzsdi Iszam Zakarnát vasárnap éjjel Dzseninben – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet hétfőn az izraeli hadsereg vizsgálata alapján.

A vizsgálat első eredményei szerint egy kommandós azonosított két alakot egy háztetőn, egyiküknél fegyver volt, és őt vette célba. A találatok azonban a palesztin lányt érték, aki a fegyveres közelében állt.

A hadseregben azt gyanítják, hogy a lány megfigyelőként az izraeli kommandósokra tüzelő palesztin fegyvereseket segíthette. A katonák azért hatoltak be a városba, hogy őrizetbe vegyenek terrortevékenységgel gyanúsított palesztinokat.

A lány nagynénjének beszámolója szerint unokahúga négy-öt fejlövést kapott,

és az őt eltaláló mesterlövészek az épülettel szemben tartózkodtak. "Elküldtük a holttestet Nábluszba boncolásra. A palesztin fegyveresek messze voltak tőle, máshol voltak – állította.

Ganz: Az izraeli egységek önvédelemből viszonozták a tüzet

Beni Ganz védelmi miniszter sajnálatát fejezte ki a lány halála miatt, és azt mondta, hogy a palesztin fegyveresek össztüzet zúdítottak a biztonsági erőkre dzsenini hadműveletük során, a terroristák benzinespalackokkal is dobálták őket. Ganz kiemelte, hogy az izraeli egységek önvédelemből viszonozták a tüzet. Fogadkozott, hogy kivizsgálják a lány halálát.

Jaír Lapid, az ügyvivő kormány miniszterelnöke is sajnálatosnak nevezte a történteket, és kinyilvánította részvétét a lány családjának. Lapíd kijelentette, hogy

Izrael továbbra is megpróbálja megakadályozni a terrorizmust, és ahol szükséges, tovább dolgozik a terroristák elfogásán,

miközben bízik az izraeli hadsereg katonáiban és a biztonsági erőkben, hogy még a legösszetettebb akcióik során is mindent megtesznek az ártatlanok sértetlenségéért.

(MTI)

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
savrena
2022. december 14. 20:42
Szegény lány. Az arabok felhasználták - ha nem lőnek rá, mert gyerek, akkor szuper. Ha lőnek rá, az is szuper, lehet mutatni milyen gonoszak az izraeliek. És valóban, nem érdekli őket, hogy ki az ellenség, lelövik. Mikor arrafelé jártam, mindig az volt az érzésem hogy itt csak akkor lesz rend, ha az Úristen leküldi Ábrahámot azzal a feladattal, hogy mondja meg az ivadékainak, hogy vagy képesek végre békében élni egymással, vagy az Úristen maga veszi kézbe a rendcsinálást.
Göby
2022. december 14. 13:48
5 fejlövés ... o.O ... jah értem ... 2 kézfej, 2 lábfej és egy fej ... Ő ... fejfej!
I_Isti
2022. december 13. 13:49
No de mi van akkor, ha a háztetőről lövöldözött, és ha kivették a kezéből a puskát, miután már eléggé lelövődött?
u.cserkész
2022. december 13. 13:21
" hogy egy izraeli mesterlövész lőtte le véletlenül " Na, aki ezt elhiszi, már, hogy mesterlövész, meg, hogy véletlenül ,az elmehet a zivataros p.chába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!