Kevesebben haltak volna meg, ha Donyeck korábban egyesült volna Oroszországgal – Putyin a katonaanyáknak

2022. november 25. 20:49

Az orosz elnök leszögezte, az „újraegyesítésnek” korábban kellett volna megtörténnie.

2022. november 25. 20:49
null

Segíthetett volna elkerülni a polgári áldozatokat, ha a luhanszki és a donyecki szakadár entitás előbb „egyesült” volna Oroszországgal – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken, amikor novo-ogarjovói rezidenciáján katonaanyákat fogadott, akiknek a fia részt vesz az Ukrajna elleni „különleges hadműveletben”.

és akkor nem lett volna ennyi civil áldozat, nem halt volna meg ennyi gyermek az ágyúzásban és így tovább. De jó, hogy egyáltalán megtörtént” – fogalmazott az orosz vezető.

Putyin szerint az orosz hatóságok őszintén azt feltételezték 2014-ben, hogy a minszki megállapodások keretében mind a Luhanszki, mind a Donyecki Népköztársaság „újraegyesülhet Ukrajnával. Moszkva a két szakadár régiót idén februárban függetlennek ismerte el, majd szeptemberben másik három ukrán megyével Oroszországhoz csatolta.

„Ami az előző években történt, az nagyrészt annak volt a következménye, hogy mi mindig is, úgymond, idegen réten játszottunk vagy éltünk. A mai események pedig egyfajta belső megtisztuláshoz és megújuláshoz vezetnek” – hangoztatta.

Putyin szerint a kilencvenes és a kétezres évek fordulóján Oroszországot kívülről próbálták meg irányítani. „Lényegében az ő erőfeszítéseik következtében kerültünk ebbe a helyzetbe, egyebek között a különleges hadművelet övezetébe is” – hangoztatta.

Az orosz vezető a katonaanyákkal folytatott megbeszélésen azt is mondta, hogy Oroszország „minden kétséget kizáróan” el fogja érni kitűzött céljait Ukrajnában, és nem fog változtatni országépítő tervein. Meglátása szerint a siker záloga az egység. Ígéretet tett arra, hogy az orosz vezetés fontolóra veszi az orosz katonáknak járó kedvezmények visszamenőleges kiterjesztését azokra a „népfelkelőkre”, akik 2014 óta harcoltak a Donyec-medencében.

Brüsszel nem tűri az ellenvéleményt, önkényuralmi módszereket alkalmaz - REAKCIÓ GFG-vel

Heti hírmagyarázat és világmegfejtés, ezúttal G. Fodor Gáborral, Szilvay Gergellyel és Kacsoh Dániellel.

(MTI)

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. november 26. 20:26
A jóÉdes kurva anyádat,te Mocsadék háborús bűnös.
koronaszepe
2022. november 26. 12:19
Anyád! Ruszkik haza!
gyaloggos
2022. november 26. 10:53
LEHET persze erőlködni, TOPORZÉKOLNI, FOTELEKBÓL, VEZETŐK IRODÁIBÓL hősködni, DE A VÉGE nagy valószínűséggel az lesz, hogy KRIM marad orosz kézen, DONYECK, Luhansz független köztársaság egyelőre, végleges döntés később, de szinte bizonyos, hogy az oroszokhoz tartozik majd, UKRAJNA nem lesz a NATO tagja. S MINDEHHEZ nem kellett volna ezt a HÁBORÚT idáig, s még ki tudja meddig húzni!
szürkeSzarvas
2022. november 26. 06:53
Jól beszélt. Ahol ő áll,ott ez a valóság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!