„Nem hozta el a várt eredményeket” – Von der Leyen csalódott a klímacsúcs eredményeivel kapcsolatban

2022. november 20. 16:13

Mark Rutte holland miniszterelnök is kiábrándítónak nevezte az elért eredményeket.

2022. november 20. 16:13
null

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szerint az ENSZ éghajlatváltozási keretegyezményének 27. éves ülése (COP27) nem hozta el a várt eredményt sem a világ legnagyobb kibocsátóinak a fosszilis tüzelőanyagok fokozatos visszaszorítására vonatkozó kötelezettségvállalásai, sem pedig az éghajlatváltozás mérséklésére vonatkozó új vállalások tekintetében.

Ursula von der Leyen, az egyiptomi Sarm-es-Sejkben tartott klímacsúcs eredményeivel kapcsolatban vasárnap kiadott közleményében hangsúlyozta, a tanácskozás nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, „sokkal többre van szükség”.

Az uniós bizottság elnöke örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a részt vevő országok kompenzációs ENSZ-alap létrehozásában állapodtak meg, amely az éghajlatváltozást legjobban elszenvedő, legkiszolgáltatottabb országoknak nyújt támogatást. 

Rutte is osztja von der Leyen véleményét

Mark Rutte holland miniszterelnök a Twitteren vasárnap közzétett üzenetében kiábrándítónak nevezte az elért eredményeket és az írta: túl kevés lépést sikerült tenni a felmelegedés 1,5 fokra korlátozása érdekében.

Ez nem elég, többre van szükség”

– fogalmazott. Elismerte ugyanakkor, hogy az ENSZ-konferencia jelentős lépést tett az éghajlati károknak leginkább kitett országok megsegítésére. Hozzátette ugyanakkor: továbbra is kemény munkára van szükség az éghajlattal kapcsolatos célok elérésének felgyorsítására.

(MTI)

Fotó: DURSUN AYDEMIR / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2022. november 21. 15:13
" túl kevés lépést sikerült tenni a felmelegedés 1,5 fokra korlátozása érdekében" Nagyképű faszok, minta bármiféle ráhatásotok is lenne az éghajlatra. Tudománytalan baromállatok, a széndioxiddal baszakodtok? A következményt nem kéne keverni az okkal, főleg a nagyságrendekkel nem ártana tisztában lenni, olyan seggfejek vagytok, mint a sámánok akik a holdfogyatkozással rémisztgetik a népet.
bunko_jobbos
2022. november 20. 20:41
"Elismerte ugyanakkor, hogy az ENSZ-konferencia jelentős lépést tett az éghajlati károknak leginkább kitett országok megsegítésére. Hozzátette ugyanakkor: továbbra is kemény munkára van szükség az éghajlattal kapcsolatos célok elérésének felgyorsítására." :-)))))))))))))))))))))) baszki, ez PONTOSAN ugyanaz a szöveg, amit a 80-as években hallottunk (meg előtte mindig), mikor valami teljesen értelmetlen, fasz célról volt szó. Főleg itt a kommunizmus "elérésére" meg a mindenféle "eredményre" gondolok. :-)))) Akkor is az volt a szöveg, hogy már sokat haladtunk a békeharcban, de még kemény munka van hátra. Meg már mindjá' itt a kommunizmus, csak még egy kicsit ki kell tartani. Aztán eltűnt a picsába az egész. Klmaharc, békeharc, meg a többi "nemes" cél: parasztvakítás az egész. A kérdés már csak az, hogy ők elhiszik-e?
olajfa1
2022. november 20. 20:40
Nem csoda, hogy mindenkinek elege van az EU-ból! MEGÁLLÁS NÉLKÜL CSK FIZETNI, FIZETNI FIZETNI! /mint a "Szovjetúnióban"... "tanulni tanulni tanulni".../ Egyszer Ukrajna miatt... aztán a "Klíma" miatt... aztán a "szankciók" miatt"... Vagyis mindegy hogy mi miatt!!! DE FIZESSETEK!!! "TÖBBEN TÖBBET és TÖBBSZÖR!!!"... addíg amíg a liberális közgazdászok azt nem mondják, hogy: "most már elég! ne fizessetek többet nekünk!" Szóval, csak ezt kell megvárni! addig meg fizetni, fizetni, fizetni! egyre többet, egyre gyakrabban, és megállás nélkül!
Zsolt75
2022. november 20. 20:04
Rosszul volt felfüstölve a lazac, vagy túl sós volt a kaviár?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!