Putyin-közeli oligarchák és szankcionált vállalati vezetők is részt vehettek a klímacsúcson

2022. november 12. 19:20

A kulcsfontosságú éghajlati tárgyalásokon részt vesz többek között a milliárdos és korábbi alumíniumipari mágnás Oleg Deripaszka is.

2022. november 12. 19:20
null

Orosz oligarchák és több, nemzetközi szankciókkal sújtott vállalat vezetői is azon lobbisták között vannak, akik jelenleg a COP27-klímacsúcson vesznek részt – adta hírül a The Guardian.

A kulcsfontosságú éghajlati tárgyalásokon részt vesz többek között a milliárdos és korábbi alumíniumipari mágnás Oleg Deripaszka, aki jelenleg brit szankciók hatálya alatt áll. Mellette ott van Andrej Melnicsenko milliárdos, az EuroChem csoport műtrágyavállalat volt orosz vezetője, akit az Európai Unió egyéni szankciókkal sújtott,

– számolt be a Guardian.

A Gazprom hat küldöttet küldött a tárgyalásokra, a Szberbank ügyvezető igazgatója mellett, amelyet Washington és Brüsszel szintén szankciókkal sújt. A Lukoil olajipari vállalat, a Severstal bányavállalat és a Magnyitogorszki Vas- és Acélművek képviselői is részt vesznek a megbeszélésen, amelyek mindegyike szintén amerikai szankciók hatálya alatt áll.

Nyitókép: MTI/Pool AP/Thibault Camus

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
5m007h 0p3ra70r
2022. november 12. 21:01
Ez az a rendezvény, ahová mindenki magángépén érkezett, hogy megtárgyalják mitől olyan sok a CO2 a levegőben. Háháháhá! MS Teams, GMeet mi a fasznak lett kitalálva?
olajfa1
2022. november 12. 20:25
Rájuk fognak mutogatni, hogy "de ők a leg környezetszennyezők"... /mint Robespier "védő" ügyvédje.../
luisbathhelena
2022. november 12. 20:13
Namármost ha a klímát komolyan vennék a zöldkomcsik, törekednének az együttműködésre. Mert a klímát kvra nem érdekli honnan rongálják..... De messziről bűzlik az egész....inkább a barnaszén, meg lignit mint az orosz gáz, meg atom....
Szeredai
2022. november 12. 20:11
Oligarchák? A Mandiner miért veszi át a 444, telex, hvg hazug szóhasználatát??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!