Államosítottak több stratégiai jelentőségű ukrán vállalatot

2022. november 07. 19:42

A lefoglalt eszközök katonai vagyonstátust kaptak, kezelésük az ukrán védelmi minisztériumhoz került.

2022. november 07. 19:42
null

Öt stratégiai jelentőségű vállalatot államosítottak Ukrajnában, az ukrán védelmi minisztérium felügyelete alá helyezték őket – közölte Olekszij Danyilov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára hétfői sajtótájékoztatóján.

A tisztségviselő megerősítette, hogy az Ukrnafta, az Ukrtatnafta, a Motor Szics, az AvtoKrAZ és a Zaporizstranszformator vállalatokról van szó. Kifejtette, hogy az öt cég elidegenítése a haditanács november 6-i ülésén született határozat alapján és katonai szükségből történt.

– mondta Danyilov. Hozzátette, hogy a hadiállapot lejárta után ezek a vagyontárgyak visszaadhatók tulajdonosaiknak, költségük megtéríthető.

Denisz Smihal miniszterelnök hétfői kijevi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy az öt stratégiai vállalat a hét minden napján 24 órában dolgozik majd, hogy kielégítse az állam védelmi szükségleteit. Az öt cég részvényei katonai tulajdonba és a védelmi minisztérium irányítása alá kerültek – erősítette meg. Hangsúlyozta, hogy a részvények kényszerelidegenítéses állami tulajdonba vétele kizárólag a hatályos jogszabályok normái szerint történt.

Smihal rámutatott arra, hogy ennek az öt stratégiailag fontos vállalkozásnak olyan termékei vannak, amelyekre az ukrán hadseregnek elengedhetetlenül szüksége van. Biztosított afelől, hogy több lesz az államtól a megrendelés és a garancia, a vállalatokban rejlő lehetőségeket teljes mértékben ki fogják aknázni.

(MTI)

Nyitókép: MTI

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2022. november 07. 23:26
Kezdödik a mély kommunizmus. Már nem is kell oda az orosz.
Zsolt75
2022. november 07. 23:21
Gyerekek, ehhez túl rövid az élet.
Akitlosz
2022. november 07. 22:44
Eddig kik voltak a tulajdonosok? Velük mi lett? Simán csak kifosztotta őket az ukrán állam?
bagira
2022. november 07. 20:48
Államosították tulajdonostól elvették , ismerős , tulajdonos nehogy külföldre kimentse . Közben Zelenszkij az ukrán földeket eladta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!