Lengyelország bekeményít: vámot akarnak kivetni a Barátság kőolajvezetéket használókra

2022. november 25. 20:44

Varsó emellett felmondaná a meglévő szerződéseket Oroszországgal.

2022. november 25. 20:44
null

A lengyelek vámot akarnak azoknak, akik tovább veszik az orosz olajat – írta meg a portfolio. Egészen konkrétan Varsó szankciókat szorgalmaz a vezeték északi szakaszára, valamint felmondanák a meglévő szerződéseket Oroszországgal és

egy vámrendszert dolgoznának ki azok számára, akik továbbra is hozzájutnak az orosz olajhoz a Barátság kőolajvezetéken keresztül.

Közben csak néhány hét van hátra addig, amíg Lengyelországnak teljesen le kell válnia az orosz olajról, legalábbis, ha be akarják tartani a vállalásukat.

„Véleményünk szerint a további szankciók bevezetéséhez, beleértve a Barátság kőolajvezeték északi szakaszát is, megfelelő uniós szintű szabályozásra van szükség, Lengyelország együttműködik Németországgal ebben a kérdésben” – közölte a lengyel klímavédelmi minisztérium a Bloomberggel.

Brüsszel nem tűri az ellenvéleményt, önkényuralmi módszereket alkalmaz - REAKCIÓ GFG-vel

Heti hírmagyarázat és világmegfejtés, ezúttal G. Fodor Gáborral, Szilvay Gergellyel és Kacsoh Dániellel.

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 172 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Martell 2
2022. november 26. 18:18
A kurva anyját ezeknek a lengyel férgeknek.
polárüveg
2022. november 26. 17:56
Az átcímkézett orosz olajra is beindulnak? Mert azt szinte az egész világ vásárolja, a legtöbb EU, NATO ország is.
Unknown
2022. november 26. 17:09
A németeket akarja szopatni. Az EP-ben már látják páran, hogy Lengyelország és Németország között háborús retorika dívik.
masikhozzaszolo
2022. november 26. 12:18
Ha jól látom a térképen, Fehéroroszország, Varsó, Rostock. Vagyis két uniós ország, lengyel-német akar egymástól vámot, aminek az ellenkezője van leírva. A Fehérorosztól meg max. tranzit, nem onnan jön az olaj, csak csővezeték bérlés. Azt meg az orosz exportáló fizeti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!