A FAZ szerint mégsem kapjuk meg az összes nekünk járó EU-s pénzt

2022. november 23. 17:51

A német lap forrásai szerint az Európai Bizottságnak nem tetszik Holbusz Tímea személye, ezért akarják megvágni a pénzünket.

2022. november 23. 17:51
null

Brüsszel keményen fellép Magyarországgal szemben – írta meg a Frankfurter Allgemeine Zeitung. A német lap „megbízható” brüsszeli forrásokból úgy értesült, hogy „a Bizottság illetékes szervei arra a következtetésre jutottak, hogy Budapest nem teljesítette kellőképpen a korrupció elleni küzdelemben tett reformígéreteit.

Ezenkívül az újjáépítési alapból történő 5,8 milliárd euró folyósítását ezekhez a pontokhoz és további igazságügyi reformokhoz kötik.”

Miről is van szó pontosan?

A cikkben a FAZ kifejti, hogy a forrásaik szerint az Európai Bizottság úgy véli, hogy Budapest teljesített ugyan néhány kötelezettséget, de nem mindet, és különösen nem a „fontosakat”.

Egészen konkrétan Holbusz Tímea személye nem tetszik a Bizottságnak, aki most az újonnan létrehozott Integritás Hatóság egyik alelnöke.

Fájlalják, hogy Holbusz korábban a Pénzügyminisztériumban dolgozott.

Ceglédi: Ez a parttalan szopatás, amit az EB csinál, csak növeli az EU-ellenességet!

Ceglédi Zoltán, politikai elemző az ATV Öt című műsor állandó vendége most a Facebookon fejtette ki véleményét a magyar kormány és az Európai Bizottság közötti, uniós forrásokról szóló csörtéről. „Olvasom, hogy az Európai Bizottság valószínűleg mégsem akarja ideadni az uniós forrásokat, és többek között azért, most figyelj, mert az Integritás Hatóság egyik elnökhelyettese, bizonyos Holbusz Tímea szerintük „nem minden kétséget kizáróan" alkalmas a posztra.

Viszont, a közös hitel, az kell

Közben az Európai Bizottság még mindig kitart amellett, hogy az Ukrajnának szánt 18 milliárdos közös hitelt még mindig szeretnék felvenni, amit Magyarország továbbra is vétózni szándékozik.

A Spiegel csak szeretné, hogy ne kapjon pénzt Magyarország

Izgalmas cikk tegnap délután a Spiegelben „Orbán mégiscsak elveszítheti az EU-s milliárdokat" címmel. Az írás újabb epizód a magyar uniós pénzek körüli szappanoperában, melyben folyamatosak a név nélküli szivárogtatások: a Reuters múlt csütörtökön arról írt , hogy Magyarország valószínűleg megkapja majd a pénzeket, ezt az értesülést a Spiegel saját informátoraira hivatkozva még aznap megerősítette .

Nyitókép: MTI/EPA/Julien Warnand

Összesen 193 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fatman
2022. november 23. 23:01
Nem lesz közös hitel, leszophattok...
rrrrrr
2022. november 23. 21:50
nem tetszik nekik? mi vaaan? esha elfogynak a jelentkezők ide is betelepítenek egy amerikait intezkedni mint nalatok? retkek! alljon mar meg a menet, mi az h nem tetszik vki, ez mi? fu de utálok mar itt lenni europaba magyarkent, korulottunk ostoba szlavok akik teruleteket loptak tolunk meg sem eleg ez nekik, meg most itt vannak a nacik utodai csak ujabb ideologiakkal, semmi nem valtozik bzmeg
fogas paduc
2022. november 23. 21:26
Hát, nekem a Timmersman, az Ursula, a jourova képe nem tettszik. Váltsák le őket!
Lajoss
2022. november 23. 21:17
A csüngőhasú túltolta a szemétkedést az Únióval.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!