Verekedés, köpködés, anarchikus állapotok – nincs benzin a francia kutakon, egyre feszültebb a helyzet (videók)

2022. október 12. 14:57

A töltőállomások 30 százaléka ellátási zavarokkal küzd, ami miatt egyre több kúton alakul ki hosszú sor. Napi szintű az agresszió, verekedés a kutakon.

2022. október 12. 14:57
null

Franciaországban egyre súlyosabb a benzinhiány, hiába ültek tárgyalóasztalhoz a szakszervezeti képviselők és a cégvezetés, továbbra sem történt előrelépés a bértárgyalások tekintetében, mivel a vállalatvezetés nem hajlandó megadni a munkavállalók által kért 10 százalékot, csupán az előzőleg beígért 3,5 százalékos emelést – írja a V4NA. A kialakult patthelyzet miatt a legnagyobb francia szakszervezet, a CGT folytatja a szeptember végén elkezdett sztrájkot, a TotalEnergies és az ExxonMobil több olajfinomítója is érintett, sajtóértesülések szerint

a finomítók kétharmada október 10-én hétfő este leállt.

A finomítókban történt munkabeszüntetés következtében egyre nagyobb bajban vannak a benzinkutak is, a töltőállomások 30 százaléka ellátási zavarokkal küzd, ami miatt egyre több kúton alakul ki hosszú sor, minél többen szeretnének bekészletezni.

Az emberek egyre feszültebbek, ezeken a felvételeken is látszik, hogy az országban napi szintű az agresszió, verekedés a kialakult helyzet miatt:

 

 

 

 

Agnès Pannier-Runacher energiaügyi miniszter felhívta rá a figyelmet a Twitteren, hogy senki ne készletezzen és ne tankoljon kannába, mert azzal csak súlyosbítja a helyzetet és fokozza az üzemanyaghiányt.

 

 

Az ellátás biztosítása érdekében Élisabeth Borne miniszterelnök összehívta az illetékes minisztereket, majd az egyeztetést követően a kormány felszólította a prefektusokat, hogy rendeletben tiltsák meg a kannába történő tankolást, derül ki a Le Parisien cikkéből. Ezen felül három délkelet-franciaországi megye, Var, Vaucluse és Alpes-de-Haute-Provence vezetése is úgy döntött, hogy 30 literre korlátozza az eladható üzemanyag mennyiségét, a 3,5 tonnánál nagyobb tömegű járművek esetében a maximálisan vásárolható üzemanyag mennyiségét 120 literben határozták meg, a rendelkezés egyelőre október 14-ig marad érvényben.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsekerno_007
2022. október 12. 21:03
Allah akbar!!! :))))))))))) A homoki niggerek mikor jönnek rá, hogy ahonnan jöttek ott legalább benzin van. :)))))))))))))
nempolitizálok
2022. október 12. 18:18
Ez semmi, majd ha a fegyverek is előkerülnek.
pitypang1125
2022. október 12. 17:36
Még szankciókat, még.
MyOp
2022. október 12. 17:26
A művelt franciákból szempillantás alatt szokott a legapróbb diszkomfort érzet esetén is kitörni a gall állat. Erre ráérkeznek a barbár színesbőrű szubkultúrák csoportjai és pár óra leforgása alatt képesek az ország összes kukáját felgyújtani, valamint Bastille hiányában az összes kirakat üvegét betörni. Macron elnök úr ilyenkor hátul nyitott bőrszerkót ölt és arról fantáziál, hogy kiszökne a tömeg elé, testőr nélkül és csak az utolsó pillanatban próbálna meg menekülni, jelesül rossz irányba egy kisebb, színesbőrű férfiakból álló csoportosulás fele.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!