Elismerte egy orosz tisztviselő, hogy sikeres az ukránok előretörése Harkiv környékén

2022. szeptember 10. 07:22

Az interneten számos videó és fotó jelent meg, amelyeken ukrán zászlókat tűznek ki Harkiv megyei településeken, és átfestik a helységnévtáblákat.

2022. szeptember 10. 07:22
null

Az orosz hadsereg igyekszik kiszorítani az ukrán erőket a Harkiv megyei Balaklija elővárosaiból, nehéz a helyzet Sevcsenkove település közelében is – közölte a régió oroszok által kinevezett katonai és polgári közigazgatásának vezetője, Vitalij Gancsev pénteken a Rosszija 24 hírtelevíziónak.

„Heves harcok folynak. Balaklija elővárosai lényegében nem a mi ellenőrzésünk alatt állnak. Kísérletek történnek az ukrán erők kiszorítására, amelyek előző nap megpróbálták áttörni a védelmünket, tudomásom szerint csapataink visszatartják őket. Most orosz tartalékokat mozgósítottak” – mondta a tisztségviselő.

Gancsev szerint a Kupjanszki járásban lévő Sevcsenkove község közelében súlyos a helyzet. Mint mondta, „ukrán fegyveres alakulatok” megpróbálnak elfoglalni több települést a térségben, és áttörni a védelmet, de az orosz csapatok ellenállnak.

Az interneten számos videó és fotó jelent meg, amelyeken ukrán zászlókat tűznek ki Harkiv megyei településeken, és átfestik a helységnévtáblákat. Gancsev arra intette a nézőket, hogy kritikusan viszonyuljanak az ilyen felvételekhez.

Maxim Gubin, Harkiv megye Kupjanszki járásának vezetője, szintén a Rosszija 24 tévécsatornán nyilatkozva azt mondta, hogy

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a Balaklija körül kialakult harci helyzet kommentálását a katonai szóvivő hatáskörébe utalta.

A tárca csak egy Harkiv megyei orosz katonai konvojról készült felvételeket osztott meg - a RIA Novosztyi szerint a régióba TOSZ 1 termobárikus rakétákat kilövő sorozatvetőket is átcsoportosítottak -, de Igor Konasenkov altábornagy, a szóvivő az északi fronton kialakult helyzetről nem nyilatkozott.

(MTI)

Nyitókép: SOFIA BOBOK / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP


  

Összesen 147 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lewdberg
2022. szeptember 10. 13:31
öröm nézni hogy fröcsög itt kommentekben sok narancsgeci :DDDDDDD
NDAP1945
2022. szeptember 10. 11:11
Fideszes buzi vagyok, Szajert dugnam
foldizs
2022. szeptember 10. 11:00
Sivalkodjanak az oroszbuzik!
pragmatika
2022. szeptember 10. 10:55
Ebben a háborúban mindkét fél egyfolytában győz. Elképesztő ! Ilyen egy 21. századi háború.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!