Ursula von der Leyen: Bátorító, hogy több EU-tagállam intézkedéseket vezet be a fűtés optimalizálásáért

2022. augusztus 17. 14:11

Energiamegtakarításra hív az Európai Bizottság elnöke.

2022. augusztus 17. 14:11
null

Ursula von der Leyen arról írt a Twitteren, hogy „az EU-ban intelligens energiamegtakarítási módszereket vezetnek be”. A légkondicionálásnál például valamivel magasabb hőmérséklet lenyűgöző eredményeket hozhat a politikus szerint. „Jó, hogy az olyan tagállamok, mint Spanyolország, Csehország és Szlovénia ilyen intézkedéseket is beépítenek terveikbe” – írja az Európai Bizottság elnöke.

Mint írja, az otthoni hőmérsékletet csak egy fokkal csökkentve körülbelül hét százalékos energiamegtakarítást érhetünk el egy egy év alatt. „Bátorító, hogy több EU-tagállam (például Spanyolország, Csehország, Olaszország vagy Hollandia) intézkedéseket vezet be a fűtés optimalizálásáért” – fogalmaz Ursula von der Leyen, aki szerint ez hozzá fog járulni ahhoz, hogy elérjük a 15 százalékos közös célt.

A bejegyzés szerint az Európai Bizottság a zöldítési stratégiával szintén energiát takarít meg: a legtöbb épületben egy órával korábban kapcsolják le a fűtést és a hűtést, így az éves energiafelhasználás három százalékát takarítják meg, néhány épületet pedig bezárnak a nyárra és megkönnyítik a távmunkát.

 

Fotó: European Parliament / Pool / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kamcsatka5
2022. augusztus 19. 10:47
Hülye 3,14-csa, neked könnyű fűt a klimaxod!
Zilizi Gábor
2022. augusztus 19. 00:38
1fok le 7% spórolás. Mekkora matek.... ez csak akkor működik ha ugyanúgy enyhék a telek na de az időjárást kiszámítani nem lehet. Ha teszem aszt -15 lesz sokszor éjjel december végétől január végéig akkor nekem szart se ér az 1 fokos spórolásom mert úgyis nagy lesz a fűtési igény hogy a pl. 22 fokról 21re állítottam a termosztátot. Ennek se füle se farka. Ezekkel az EUs politikussal csak a baj van.
toyoda
2022. augusztus 18. 15:53
Hát ezt Csoki nője így adta elő: "sose volt ilyen jó" :) :) :)
tetx
2022. augusztus 17. 23:23
Nem is tudtam, hogy a szégyenletes szinonimája a bátorító...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!