Do Rzeczy: Soros György mindenhol ott van, még ott is, ahol senki sem gondolná

2022. augusztus 16. 10:04

A lengyel lap szerint Soros továbbra is a különböző országok politikájának tőke és eszmék általi külső irányításának szimbóluma maradt.

2022. augusztus 16. 10:04
null

A Do Rzeczy véleménycikket közölt a Soros-hálózatról. A cikkben az író, Tomasz Rowinski, kifejtette, hogy Soros György és hálózata mindenütt ott van, még ott is, ahol senki nem gondolná. A publicista hozzátette, hogy az amerikai-magyar milliárdos leginkább Közép-Kelet-Európában érzi otthon magát, viszont szerinte Soros továbbra is a különböző országok politikájának tőke és eszmék általi külső irányításának szimbóluma maradt.

Rowinski szerint ez különösen igaz a gyengébb szerkezetű országokra, amelyekben különleges befolyást tudott Soros elérni.

Megjegyezte, hogy sokan úgy vélekednek, hogy a Soros elleni vádak inkább összeesküvéselméletek, mintsem a valóság. Viszont szerinte

ha a Soros-hálózatról beszélünk, akkor inkább szervezetek egész hálózatát kell nyomon követni,

hiszen például a Médiafejlesztési Befektetési Alap (MDIF) azért jött létre, hogy támogassa médiaprojektek olyan országokban, „ahol az ingyenes médiához való hozzáférés veszélyben van”.

Soros a lengyel médiában

A publicista kifejtette, hogy az MDIF-et nemcsak a Soros Corp. alapította és támogatta, hanem „sok más forrásból is kapott pénzt befektetésekre, például svéd és svájci kormányhivataloktól is”. Megemlített három lengyel liberális lapot, amelynek újságírói évtizedek óta a lengyel ügyek „szakértői” a világ számos mainstream médiájában.

Ez azt jelenti, hogy a világmédiában Lengyelországról kialakult kép másodlagos forrásból táplálkozik, és egyoldalú

– jelentette ki Rowinski.

A publicista feltette a költői kérdést, hogy vajon Soros eltűnése megoldaná a lengyel közélet ideologizálásának problémáját? Leszögezte, hogy biztosan nem. Kifejtette azonban, hogy nem lehet alábecsülni azt, hogy Soros pénze és a „nyitott társadalmat” őrző intézményei továbbra is olyan elemek, amelyek a lengyel szuverenitás, politikai és erkölcsi hagyomány ellen, azaz végül a szabadság ellen lépnek fel.

Nyitókép: MTI

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gecorbi
2022. augusztus 16. 14:46
Éljen Soros György, akinek köszönhetjük O1G -t! Fúj....
Autofocus
2022. augusztus 16. 10:34
Dzien' dobry!
Vakfolt
2022. augusztus 16. 10:32
"Ez azt jelenti, hogy a világmédiában Lengyelországról kialakult kép másodlagos forrásból táplálkozik, és egyoldalú – jelentette ki Rowinski." Meg fogsz lepődni. Minden országgal ugyanez a helyzet.
Szittya66
2022. augusztus 16. 10:21
Minél többet tud meg a nyilvánosság a "háttérhatalom" működéséről, annál jobb. Addig sokkal nagyobb károkat tudnak okozni, amíg az árnyékban dolgoznak! Olyanok, mint a vámpírok, a napfény megöli őket!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!