Sanna Marin: A politikusoknak is szükségük van szórakozásra

2022. augusztus 25. 06:53

„Én is ember vagyok” – nyilatkozta újságíróknak a finn miniszterelnök.

2022. augusztus 25. 06:53
null

„Én is ember vagyok” – idézte a finn miniszterelnököt a The Guardian, aki szerdán nyilatkozott az újságíróknak a szociáldemokraták sajtótájékoztatóján. 

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, újabb botrány miatt kellett magyarázkodnia Sanna Mariannak. Kedden egy olyan fotó járta be a világsajtót, amelyen a finn kormányfő vendégei közül két nő félmeztelenül csókolózott a miniszterelnöki rezidencia konferenciatermében. Marin ezért később bocsánatot kért.

„Meglehetősen nehéz volt az elmúlt hét”

A finn kormányfő a tájékoztatón hozzátette, „keményen dolgozik Finnországért miniszterelnökeként, de neki is joga van a magánélethez”.

Az elmúlt hetet „meglehetősen nehéznek” nevezte, és a könnyeivel küszködve azt mondta, hogy

A 36 éves Marin, aki 2019-es megválasztásakor a világ legfiatalabb kormányfője volt, azt is elmondta, hogy egyetlen napot sem hagyott ki a munkából. „Szeretném hinni, hogy az emberek inkább azt nézik, hogy mit csinálunk a munkahelyünkön, mint azt, hogy mit csinálunk a szabadidőnkben” – tette hozzá.

„Egyetlen feladatot sem hagyott elintézetlenül”

Nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy „egyetlen feladatot sem hagyott elintézetlenül”  – és miniszterelnöki tendőit sem fogom félbehagyni.

– fejtette ki Sanna Marin.

Mint ismert, egy hete hangos a helyi média a miniszterelnök partivideói és képei miatt. „A finn konzervatív sajtó és a szociáldemokrata Marin politikai ellenfelei minden erejüket megfeszítve igyekeznek a pozíciójára alkalmatlannak beállítani a fiatal miniszterelnököt” – mutatott rá a The Guardian. 

Kapcsolódó

Újabb botrány miatt magyarázkodik a finn miniszterelnök
Félmeztelen nők csókolóztak a miniszterelnöki rezidencia konferenciatermében, Sanna Marin bocsánatot kért a fotó miatt. Bővebben...

Nyitókép: HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA / AFP

 

Összesen 331 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pragmatika
2022. augusztus 25. 17:38
Ez valami olyan elb.szott PR fogás akart lenni, mint amikor a szocik öntögették magukat le jeges vízzel, meg amikor a f.győr bement emberkedni, valami sajtó szerkesztőségbe. Azt hiszik ezzel megnyerik a fiatal szavazókat. Hiába, a ballibsiktől már megszoktuk a debilitást.
optimiska
2022. augusztus 25. 15:00
Van ki sportol, kirándul, van ki olvas, színházba-moziba jár... Aki az alkesz lúzer proletár apjától ezt látta, az iszik. Így lesz finn lúzer minelnök. Ezt tanulja a gyereke. is Ez nevezik ma modern, haladó, finn életfelfogásnak. A piától oly boldogak a finnek.
SzkeptiKUSS
2022. augusztus 25. 14:52
Az északi társadalmak sokkal szabadosabbak, de ezek szerint a saját közegnek is sok volt amit a miniszterelnöknőjétől látott. Egy biztos, minden országban igen kínos lenne egy hasonló bukta. Jé, lehet, hogy kicsit álszentek, más házasságában elnézik csak a sajátjukéban nem.
Kegyes urunk Karolus
2022. augusztus 25. 13:22
Annyit beszélnek már erről a rossz kurváról, mintha lenne valami érdemleges a fejében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!