Ukrajnának nem kell vámot fizetnie az EU-ba

2022. május 19. 20:45

Teljes hozzáférést kapnak az uniós piachoz.

2022. május 19. 20:45
null

Az Európai Parlament (EP) jóváhagyta csütörtökön az Európai Bizottság javaslatát, hogy az Európai Unió egy évre függessze fel az EU-ba irányuló valamennyi ukrán exportra, köztük az acélexportra kivetett dömpingellenes és importvámot, és minden vonatkozó uniós védintézkedést.

Az EP közleménye szerint a brüsszeli plenáris ülésen 515 szavazattal, 32 ellenszavazat és 11 tartózkodás mellett az EP-képviselők hozzájárultak ahhoz, hogy

az Ukrajna elleni orosz háború hatásai ne akadályozzák az ország kereskedelmi képességét.

Teljes hozzáférés az uniós piachoz

Az intézkedéssel az EU egy évre teljes mértékben felfüggeszti az ipari termékekre kivetett importvámokat, a gyümölcs- és zöldségfélékre kivetett behozatali vámokat, valamint az acélexportra kivetett uniós dömpingellenes és importvámot, és minden vonatkozó védintézkedést. A lépés célja, hogy

megkönnyítse Ukrajna unióba irányuló exportjának fellendítését, ami enyhíteni fogja az ukrán termelők és exportőrök helyzetét is.

Az intézkedéssel az EU vám nélküli, teljes hozzáférést biztosít Ukrajnának az uniós piachoz. Az EU emellett intézkedéseket hoz a szárazföldi árufuvarozás megkönnyítésére, hogy segítse az ukrán termékek szállítását.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2022. május 20. 19:43
Aztán mit fognak exportálni? Büdös náci ukrán gyilkosokat?
bagira
2022. május 20. 10:46
Gyanúm a kapzsi nyugati tőkések szarért húgyért Zelenszkijtől a búzát felvásárolják , majd Afrikába dupla árért tovább adják. Kapzsi világ a nyugat mindenkit megkopasztanak , senki se higgye el csak úgy jóbaráti céllal ukránoknál legyeskednek
Sany Xepi
2022. május 20. 09:06
A fegyverek eddig is így mentek.
Dunhill67
2022. május 20. 08:15
az nem lehet,hogy mi ki,ők meg be?.....úgyis azt óhajtják.....és mindenki jól járna....főleg mi
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!