Zelenszkij felszólította a Vatikánt, hogy közvetítsen

2022. március 22. 12:07

Azt is javasolta, hogy Jeruzsálem legyen a jövőbeni béketárgyalások helyszíne.

2022. március 22. 12:07
null

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beszélt Ferenc pápával, és felvetette, hogy a Vatikánnak közvetítő szerepet kéne játszania az Oroszországgal vívott háború befejezésében.

Zelenszkij Twitter-bejegyzésében elmondta, hogy kifejtette a pápának a „nehéz humanitárius helyzetet” és azt, hogy az orosz csapatok hogyan blokkolják a mentési folyosókat.

Zelenszkij hozzátette:

Értékelendő lenne a Szentszék közvetítő szerepe az emberi szenvedés megszüntetésében.”

Ez azután történt, hogy Zelenszkij hétfőn kijelentette, hogy Jeruzsálem potenciálisan helyszíne lehet az Ukrajna és Moszkva közötti jövőbeli legmagasabb szintű béketárgyalásoknak.

Nyitókép: MTI/AP/Ukrán elnöki sajtóhivatal

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Frutti
2022. március 23. 07:06
ZELENSZKIJ NEM KÉR, FELSZÓLÍT! UTASÍTJA A PÁPÁT IS! tt találtam, nagyon jó! (Bilviusz) Miért van ugyanaz a (rossz) érzésem, mint a déli határkerítést ostromló "menekültekről" szóló hírek esetén? Folyton egy mondat jár a fejemben: "Aki (tényleg) bajban van, az nem követelőzik, nem fenyeget, hanem alázatosan megköszöni, amit kap." Aki fenyegetőzik és követel, annak nem baja van, hanem célja, valamilyen hátsó szándéka. Ez pedig nem más, mint a kiszolgáltatott státuszból fakadó lehetőségek, előnyök kihasználása. A sokezer kilométerről "menekülők" esetén ez egyértelmű: az életszínvonal javítása a nyugati segélyezési rendszer kihasználásával. Ez még tulajdonképpen - a gusztustalansága ellenére - érthető is. És ugyanez a helyzet az ukrán politikusokkal is. Ők sincsenek bajban. Kicsit se. Miközben a "népük", az ukrán kisember viszont nagyon is. Csak őket ez - már szabad szemmel is jól láthatóan - egyáltalán nem érdekli. A cél itt is az áldozati státuszból fakadó haszon maximalizálása, tehát annak fenntartása bármi áron. Akár az ukrán lakosság vére árán is. És igen, jól látjuk: Nem a háború befejezése a céljuk, hanem annak - tér-, és időbeni - kiterjesztése, amennyire csak lehet. Ezért provokálnak, fenyegetőznek, követelőznek. Így aztán amíg ez a politikai garnitúra van hatalmon Ukrajnában, semmilyen kompromisszumot nem fognak kötni az oroszokkal. Ronee 2022. március 23. 6:46 Pofátlan hülye picsa.....remélem az ilyen gyökér embereket eltakarítja Putyin, ha már az eu/usa-nak nem sikerült megnevelni őket...
konfucius
2022. március 22. 15:59
Ez a pofátlan hazaáruló háborús bűnös milyen jogon mer felszólítani bárkit is bármire? Mi a faszt képzel? Megcsinálja a szart, kinyíratja a népét, és még ő szólítana fel bárki mást valamire?
Ferenc9
2022. március 22. 15:21
Egyik NWO-es megpusszantja a másik NWO-est. Egyébként, természetesen egy lukas garast sem.
korpáskeksz
2022. március 22. 15:06
Rendben van. Ha ennyire nélkülözhetetlen a Vatikán számukra, a görögkatolikus részegyház tárt karokkal várja a megérni vágyó ukrajnai ortodoxokat :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!