Zsidó politikussal akart végezni egy BLM-aktivista Louisville-ben

2022. február 17. 20:58

A politikai indittatású gyilkossági kísérlet elkövetője már másnap szabadlábon volt, hála a BLM által letett hatszámjegyű óvadéknak és a BLM ügyvédeinek.

2022. február 17. 20:58
null

Egy BLM aktivista lőtt rá a Kentucky államban lévő Louisville polgármester-jelöltjére, Craig Greenbergre február 14-én, feltehetően részben antisztemita indíttatásból – számolt be az esetről a New York Times. A merénylet célpontja egyértelműen Greenberg volt, a lövöldözésre kampányirodájában került sor hétfőn. Sértetlenül megúszta, csupán a pulóverén keletkezett egy lyuk. A jelölt kampánycsapatának négy tagjával egy reggeli megbeszélésen volt a belvárosban, amikor egy férfi hozzájuk lépett.

– mondta Mr. Greenberg sajtótájékoztatóján. A fegyveres az ajtóban állt, többször elsütötte a fegyverét, amíg kampánystábjának egyik tagja be nem csapta az ajtót és egy barikádot nem emeltek asztalokból és irodabútorokból.

A helyszínre érkező rendőrök az épület előtt őrizetbe vették a 21 éves Quintez Brownt, akit később gyilkossági kísérlettel és négyrendbeli alapos veszélyeztetéssel vádoltak meg

– mondta a rendőrség szóvivője. Louisville-i sajtóorgánumok szerint Mr. Brown a Black Lives Matter aktivistája, aki tevékenyen vett részt a városban zajló korábbi zavargásokban, amik akkor törtek ki, amikor a város rendőrei megölték Breonna Taylort egy szerencsétlenül sikerült  kábítószeres akció során a lakásában 2020 márciusában. 

Erika Shields, a louisville-i rendőrség vezetője a sajtótájékoztatón Elmondta, hogy

a támadás lehetséges okai között szerepel Greenberg úr polgármester-jelöltsége és zsidó identitása,

és elképzelhető, hogy a rendőrség „olyan emberrel áll szemben, akinek komoly mentális problémái vannak". A gyanúsított szabad lábon védekezhet, miután a BLM szervezet hat számjegyű óvadékot tett le érte – számolt be a Fox News.

Greenberg egyébiránt a Demokrata Párt jelöltje, és Greg Fischer, szintén demokrata polgármester helyére pályázik, aki azért nem indulhat újra a városvezetői címért, mert ez az államban három ciklusra korlátozódik. A pártok előválasztásai májusban zajlanak, a választások novemberben lesznek. 

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ildikó99
2022. február 18. 10:42
Megsebzett vad kan menj ki az usába aztán lesz neked ott élet
Türelem
2022. február 18. 09:00
Áprilisi ellenzéki győzelem esetén néhány év, s mindez Lipóciában fog megtörténni, hétköznapi eseményként........
Hyazinth
2022. február 18. 08:39
Négerbűnözés (ráadásul rasszista alapon).
Rocktoberi
2022. február 18. 08:14
Vicc ország. Potenciális gyilkosok lófrálnak szabad lábon rasszista alapon. A nigger büntetlenül ölhet is nemsokára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!