Tűzveszély: világszerte 800 ezer autót hív vissza a Mercedes-Benz

2022. január 07. 11:42

Meghibásodhat az érintett típusok hűtőrendszere.

2022. január 07. 11:42
null

A hűtőrendszer lehetséges meghibásodása miatt 800 ezer autó visszahívására kényszerül világszerte a Mercedes-Benz – írja a Bild. A visszahívás a 2017 januárja és 2021 októbere között gyártott dízeles GLC, GLE, GLS típusokat, valamint a C-, E-, S-osztályokat és az OM654 és OM656 motorokkal szerelt Offroad-Dino G-osztályokat érinti.

A szóban forgó autók hűtőanyag-pumpája meghibásodhat, ezért bizonyos alkatrészek túlhevülhetnek. A gyártó közleménye szerint

az sem teljesen kizárt, hogy az érintett autók ki is gyulladhatnak.

A gyártó azt javasolja, hogy amíg nem cserélik ki az érintett alkatrészt, addig az autótulajdonosok lehetőleg csak annyira használják gépkocsijaikat, amennyire feltétlenül muszáj, és akkor is vezessenek nagyon óvatosan. A legfontosabb probléma a Mercedesnél jelenleg az, hogy egyelőre nem, állnak rendelkezésre a szükséges pótalkatrészek az autók kijavításához. Ennek a koronavírus-válság az oka: sok beszállító még mindig nem tud olyan mennyiségben és gyorsaságban termelni, hogy gyorsan el lehessen kezdeni az érintett autók alkatrészcseréjét. A Bild megkeresésére a gyártó azt közölte, hogy rohamtempóban dolgoznak a probléma megoldásán. Az alkatrészcserék első hulláma már január végére lezárulhat.

Fotó: TIMOTHY A. CLARY / AFP

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
arcademacho
2022. január 09. 18:41
a sok fillerrel kekszualizalo dizel tulaj megerdemli meg tobb ilyet !!!
Reszelő Aladár
2022. január 08. 11:10
Nemrég még a BMW-k gyulladtak ki és égtek porrá a leállósávban seperc alatt. Ott persze a gyár tagadott.
Akitlosz
2022. január 07. 15:21
Akkor ez így most égés, hogy ne legyen leégés, vagy leégés, hogy ne legyen égés?
MayorAnna
2022. január 07. 15:16
Hogy is mondta Bölcs Hofi anno? - "...mer' az az autó, ami a nyugati futószalagról lejön: - az k é s z van..." Ja! - nem föltétlenül - de poénnak, anno, jól hangzott. Csak igaz nem volt, már akkor sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!