Észak-Koreában betiltották 11 napra a nevetést és a szórakozást

2021. december 17. 10:02

Vásárolni se lehet majd.

2021. december 17. 10:02
null

Az észak-koreai hatóságok betiltották 11 napra a nevetést, valamint a szórakozást és a vásárlást, az előző vezető, Kim Dzsongil halálának tizedik évfordulója miatt. Mint ismeretes, az előző vezető, aki egyébként Kim Dzsongun apja volt,

1994-től 2011-ig irányította az ázsiai országot, amely időszakban több millió észak-korai halt éhen.

Az évfordulós gyászidőszak alatt az észak-koreai lakosok csakis „ünnepélyes komolysággal” az arcukon járhatnak az utcán, tilos alkoholt fogyasztaniuk, valamint vásárolniuk. A Radio Free Asia szerint, ha épp erre az időszakra esik valakinek a születésnapja vagy épp a halála, akkor azt sem ünnepelhetik/gyászolhatják meg.

Nyitókép: MTI/EPA/KCNA

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ögedej
2021. december 18. 14:07
Várom a civilek, az emberjogi aktivisták, és úgy általában a balliberális, függetlenobjektív haladárok tiltakozását.
Csomorkany
2021. december 17. 21:10
Ki akar még nevetni a barátomon, Bigus Dickuson?
brekker
2021. december 17. 18:54
A nevetés elfojtott aggresszió, progresszív társadalmakban, ahol mindenki folytonosan jól érzi magát, ugyan miért is lenne rá igény? Aki nevet, az eleve defektes valamiért, ki kell vizsgálni a szorongásait és feloldani.
rúzabandi
2021. december 17. 16:28
Na kedves kommunista libernyákok ez a diktatúra, itt nem dobálhatsz füstgránátot a rendőrökre, nem tolhatod a parlamentben a mobilt a pofájukba mert ott nincs semmi csak éhezés halál és félelem.. Mélyen (tisztelt) moslék koalíció ide kellene beutaznotok és osztani az észt és biztos hogy örökre eltüntetnék még a maradványaitokat is!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!