Az ENSZ-klímacsúcs Greta Thunberg szerint: bla-bla-bla

2021. november 06. 07:11

Az aktivista úgy véli, elbukott a csúcs, a világ pedig szó szerint ég.

2021. november 06. 07:11
null

A klímaaktivista, Greta Thunberg szerint már most látszik, hogy elbukott a COP26, az ENSZ Glasgow-ban tartott klímacsúcsa, amelyen a világ országainak meg kellene állapodnia, hogyan tudják elérni a 2015-ös párizsi klímacsúcson meghatározott célokat – írja a 444.

A BBC beszámolója szerint Thunberg egy Glasgowban tartott demonstráción azt mondta a határozott fellépést követelő tüntetőknek, hogy a klímacsúcs elbukott, mert a tárgyalások résztvevői nem értik meg, hogy

a klímakatasztrófát nem lehet ugyanazokkal a módszerekkel elkerülni, mint amelyek a katasztrófa felé sodorják az emberiséget.

Szerinte a világ vezetői buborékban élnek, végtelen növekedésről és a semmiből felbukkanó, minden problémát megoldó technológiai fejlesztésekről ábrándoznak, miközben a világ szó szerint ég, nagyon sokan pedig már most is szenvednek a klímaváltozás hatásaitól.

Thunberg szerint a klímacsúcs tárgyalásait és a világ vezetőinek álláspontját úgy is össze lehetne foglalni, hogy „bla-bla-bla minden maradjon a régiben, és találjunk ki minél több kibúvót, hogy nekünk jó legyen”. Szerinte a kibocsátás azonnali és drasztikus visszavágására lenne szükség, számol be a 444.

Fotó: MTI/EPA/Justin Lane

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Infidel
2021. november 06. 12:25
Nem minősítem ezt a beteg lányt. Hozzá hasonló “forradalmárok” már legalább 50 éve léteznek. A kis tiltakozásából a háttér szervezetek fújtak egy jó nagy lufit amibe azóta is fújni kell levegőt mert ereszt, és szegény már nem tud visszakozni. Egy dolgot azonban neki is tisztán kell látnia, lehet itt ingerülten morogva pofázni de a Föld bolygó élet ciklusaiba nem tudunk beleavatkozni mi csak saját magunkat tudjuk lemosni a föld felszínéről, ennek a gyorsasága függ csak és kizárólag tőlünk. Az, hogy Greta egy méregdrága katamaránnal át vitorlázik az Atlanti óceánon vagy egy szuper-expresszel utazik Á-ból Bé-be is az általa annyira kritizált iparosodásnak köszönhető. Az ember mint faj szeret minél kényelmesebben és minél hosszabb ideig élni. Tehát, üzenném a “Nagyon Sötét Zöld Templom” Jeanne d’Arc-jának, vagy vissza zavarsz minket a barlangjainkig vagy kirepítesz egy exo-bolygóra, mindegy, a Föld életén semmit sem tudsz változtatni.
Most80
2021. november 06. 12:23
Általános jobboldaliságra van szükség, ahogy ezer éveken át volt. Rendi társadalom/kasztrendszer, szakrális államok, szabályozott harcok csoportok között. A szennyezés- és hulladékmentes világ csak így garantálható.
Káj-Ármin
2021. november 06. 12:06
Az angolul tudóknak egy feladvány: honnan az idézet? "You say you want a revolution Well, you know We all want to change the world You tell me that it's evolution Well, you know We all want to change the world But when you talk about destruction Don't you know that you can count me out (in) Don't you know it's gonna be All right? Don't you know it's gonna be (all right) Don't you know it's gonna be (all right) You say you got a real solution Well, you know We'd all love to see the plan You ask me for a contribution Well, you know We're all doing what we can But if you want money for people with minds that hate All I can tell you is brother you have to wait..."
pumuklik
2021. november 06. 12:01
Egy hülyegyerek aztán marhára ért a témához! Még Pistike a 2.ker-i óvodás véleménye hiányzik, és kész a homokozó akadémia!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!