Irán két hadihajót vezényelt az Atlanti-óceánra

2021. június 10. 16:23

Az ország ezzel akarja demonstrálni haditengerészete erejét – adta hírül csütörtökön az iráni köztévé.

2021. június 10. 16:23
null

Irán ritka küldetésként két hadihajót vezényelt az Atlanti-óceánra, hogy demonstrálja haditengerészete erejét – adta hírül csütörtökön az iráni köztévé. A hajók végső úticéljáról nem közöltek semmit.

Az egyik hadihajó az újonnan épült, Sahand nevű romboló, a másik – amely az előbbi kisegítője – a Makran. Utóbbit tartályhajóból alakították át, és helikopterek indítására és fogadására alkalmas platformja is van.   

A két hajó május 10-én indult útnak, jelenleg az Atlanti-óceán északi részén halad. Sajtóértesülések szerint Venezuela a célpontjuk. Irán még nem hajtott végre ilyen távoli küldetést hadihajóval. Egy hete kigyulladt és elsüllyedt a perzsa ország legnagyobb, 207 méter hosszú hadihajója, a brit gyártmányú Harg. 

(MTI)

Címlapképen: Az iráni hadsereg által 2021. június 2-án közreadott kép az iráni haditengerészet Kharg nevű hajójáról.

Kép forrása: MTI/AP/Iráni hadsereg

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pindos
2021. június 11. 10:46
Megnéztem.Nem mentőcsónakok.Azok több tonnásak-diesel géppel együtt-és még lógva az araboknál sem láttam.Egy csónakba a hajó összes személyzetének be kell(ene)férni.
scion
2021. június 11. 07:53
"A hajók végső úticéljáról nem közöltek semmit." remélem a Mexikói-öböl. Csak úgy a diplomáciai reciprocitás jegyében, ahogy az amcsik is a Perzsa-öbölben tanyáznak
pindos
2021. június 10. 22:17
Na jó,legyen ellátóhajó.Építése-a kép alapján,a tévedés jogát fenntartva-több évtizedes.Közép-felépítményes,de akkor hova száll le a helikopter,a fedélzeti gépek,daruk, és a látható akadályok miatt?Pl.Antennák,radar rotor,GMDSS rendszer,mert az látszik.Szt. egy 4 raktáros kereskedemi hajó,átfestve.
I.E.D.
2021. június 10. 20:04
Küldjétek őket Davey Joneshoz ! Sink the fucking camel jockeys !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!