Kigyulladt, és elsüllyedt Irán egyik legnagyobb hadihajója

2021. június 02. 14:16

Kigyulladt és elsüllyedt szerdán az iráni haditengerészet egyik legnagyobb hajója a Perzsa-(Arab-)öböl bejáratának közelében, a legénységet sikerült kimenekíteni – adta hírül a Fársz iráni hírügynökség.

2021. június 02. 14:16
null

Az iráni állami televízió és hírügynökségek által kiképző hajónak minősített, Harg nevű hajó nem messze Dzsaszk iráni kikötővárostól, hajnalban kapott lángra. A tűz okáról egyelőre nem közöltek információt.    

Az AP hírügynökség értesülése szerint a Harg kedden indult el Dzsaszkból nyugat felé, amerikai műholdfelvételek szerint pedig a tűz nem sokkal a Fársz tájékoztatását megelőzően ütött ki.    

A brit gyártmányú hajó, amely 1984-ben, hosszas tárgyalások után került az iráni haditengerészet tulajdonába azon kevés iráni hadihajók egyike volt, amely a tengeren is el tudta látni üzemanyaggal a hajóit, a fedélzete pedig helikopterek felszállására is alkalmas volt. Az iráni haditengerészet az elmúlt évek során több balesetet jelentett: 2020-ban, egy szintén Dzsászk közelében tartott hadgyakorlat során az egyik rakéta a célpont helyett egy kísérőhajót talált el, a balesetben 19-en meghaltak. Egy évvel korábban a haditengerészet egy torpedórombolója süllyedt el a Kaszpi-tengeren.

(MTI)

Fotó: Anton Raharjo/Anadolu/AFP

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
qwsqws
2021. június 04. 18:18
Már a cím is hazugság! Ez egy ellátóhajó volt nem hadihajó. Tartályhajó amire a helikopterek is le tudtak szállni tankolni. Fegyver nem volt rajta.
bunko_jobbos
2021. június 03. 15:48
Nem vagyok tengerészeti szagértő, de egy hadihajó el tud süllyedni attól, hogy kigyullad???????
gxcapril
2021. június 03. 08:57
Furcsa dolgok történnek. Tegnap egy olajfinomító gyullad ki, ma meg egy hajó.
Bitrex®
2021. június 02. 18:38
Moszad Kund?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!