WHO: Ne ölelgessük egymást karácsonykor!

2020. december 08. 07:20

A testi kapcsolat mellőzése életmentő lehet a koronavírus-járvány miatt – hívta fel rá a figyelmet Michael Ryan.

2020. december 08. 07:20
null

Eltanácsol a karácsonyi ölelésektől az Egészségügyi Világszervezet (WHO) veszélyhelyzeti igazgatója, mert a testi kapcsolat mellőzése életmentő lehet a koronavírus-járvány miatt. Michael Ryant hétfőn Genfben sajtóértekezleten kérdezték arról, hogy az ölelés „szoros kontaktusnak” számít-e, amelyet az Egyesült Államok egészségügyi ügynöksége általánosan nem javall. Az igazgató válaszában „kellemetlennek” nevezte, hogy a szeretet megnyilvánulását ölelés formájában mellőzni kell, de mint mondta, létfontosságú, mivel „rémisztőek” a járvány adatai, különösen az Egyesült Államokban, ahol percenként halnak meg a ragály miatt emberek, holott az ország egészségügyi rendszere kiváló. 

A járvány a legtöbb halálos áldozatot a világ országai közül eddig az Egyesült Államokban szedte, már 280 ezer felett van a ragály halottainak száma. Novemberben Chris Whitty, az Egyesült Királyság tisztifőorvosa is azzal fordult a lakossághoz, hogy tartózkodjanak idén karácsonykor az idős rokonok ölelgetésétől, hogy a következő karácsonykor megölelhessék őket.

(MTI)

(Nyitókép: MTI/KOMKA PÉTER)

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
urga
2020. december 08. 14:41
"WHO: Ne ölelgessük egymást karácsonykor!" Két hete túl vagyunk a víruson, úgyhogy most egy ideig nem érdekelnek az ilyen tanácsok...
I_Isti
2020. december 08. 14:38
Hát.. .azér a who azt is mondta, hogy a kínaiak igen kiválóan kezelték a vírushelyzetet...
Andilla
2020. december 08. 13:57
Doktor Tejbegrízuszt én se ölelném meg...
74bro
2020. december 08. 12:32
A szeretet kötődést jelent, a kötődés keresi a szeretett lény testének jelenlétét, legyen akár intim, vagy rituális élményről szó. "Ünnep volt minden érintés", ahogy egy nagy miskolci UFO-szakértő megállapította. Még a vírust is arra használja fel a globális elmebaj, hogy izolálja a személyt, és atomizálja a társadalmat. Hiszen a minden kötődésététől megfosztott egyén - már nem személy, csak egyén - könnyű préda az ideológiai hadigépezet számára. Háborúban állunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!