Mit ne csináljunk, ha találunk egy gránátot?

2020. november 02. 14:15

Besétált a rendőrkapitányságra egy fel nem robbant világháborús gránáttal egy aranyosegerbegyi férfi.

2020. november 02. 14:15
null

Egy aranyosegerbegyi férfi talált a mezőn egy második világháborús gránátvetőhöz való lövedéket, és felelős állampolgárként úgy gondolta, hogy nem hagyhatja ott, ezért felszedte a bombát és saját gépkocsijával befuvarozta a szomszédos Aranyosgyéresre, egyenesen a rendőrségre – írja a TurdaNews hírportálra hivatkozva a Főtér. 

A portál hozzáteszi, hogy a rendőrök természetesen azonnal hívták a katasztrófavédelmet és kiürítették a környéket. Ahogy a cikkbl kiderül ez nem is volt túlzóan óvatos döntés, hiszen a világháborús eszköz 400 grammnyi TNT-töltete akár 800 méteres körzetben is képes lett volna szétszórni a repeszeket, és rendesen megrongálta volna az aranyosgyéresi rendőrség épületét. A hatóság ismét felhívta rá a figyelmet, hogy amennyiben valaki fel nem robbant háborús bombát, lövedéket, gránátot talál, nem szabad megmozdítani, hozzányúlni sem és azonnal értesíteni kell a hatóságokat.

(Képünk illusztráció, MTI Fotó: MH Tűzszerész alakulat)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2020. november 03. 21:11
Románok önképe a háborús teljesítményükről: https://www.youtube.com/watch?v=PwBgagIOdXA
Harangláb
2020. november 03. 07:54
...Előtte még kicsit dekázgathatott volna vele...Ekkora barmot?!
Mandarin.
2020. november 02. 21:45
Egy régi ismerősöm miután eltemette a II. világháború egykori csatatereit megjárt édesapját, a családi házban takarítás közben talált néhány darab régi kézigránátot, repeszgránátot, ezeket betette a kocsi anyósülése alá és hazament, azzal a szándékkal hogy a veszélyes tárgyakat majd átadja a hatóságoknak. Azonban megfeledkezett az autóban tárolt gránátokról és így közlekedett több hónapon keresztül. Végül felkérte katonatiszt ismerősét hogy segítsen neki a robbanóeszközöket biztonságos helyre szállítani. A mit sem sejtő tiszt beült az anyósülésre, majd megkérdezte hogy hol van az a bomba, rajta ülsz, volt a válasz. A katona reagálása, káromkodása leírhatatlan volt, olyan csúnya kifejezéseket még nem hallott az ismerősöm addigi élete során.
Jack
2020. november 02. 19:18
20-25 éve a Kossuth rádió egy műsorában mesélte egy magas rangú tűzszerész hogy volt olyan eset amikor valahol vidéken egy ember talált valamilyen robbanó szerkezetet de nem ismerte fel, gondolta jó lesz valamire. Hazavitte és évekig azon élesítette a kapát, egészen addig amíg meg nem látta nála egy olyan ember aki tudta hogy mi az.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!