Újabb mandátumot kapott Oláh Emese, Kolozsvár alpolgármestere

2020. október 21. 17:42

Emil Boc polgármester kijelentette: a két korábbi alpolgármesterével a liberális Dan Tarceával és Oláh Emesével szeretné folytatni a munkát.

2020. október 21. 17:42
null

A kolozsvári városi tanács szerdai alakuló ülésén visszaválasztotta az egyik alpolgármesteri tisztségbe Oláh Emesét, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) jelöltjét – közölte internetes oldalán a Szabadság helyi napilap.

A tanácsülésen Emil Boc polgármester (jobb oldalon) kijelentette: a két korábbi alpolgármesterével a liberális Dan Tarceával (bal oldalon) és Oláh Emesével szeretné folytatni a munkát az elkövetkező négy évben is. A tanácsban a második legnagyobb frakcióval rendelkező Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) saját jelöltjére tett javaslatot. A tanácsosok többsége elfogadta Boc javaslatát. Tarcea 25 és Oláh Emese 20 voksot kapott.

(MTI)

(Fotó: Facebook)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takita
2020. október 23. 01:24
Emil Boc-ot felkészült és felvilágosúlt polgármesternek tartják. Ő az egyik vezéralakja az erdélyi nagyvárosi polgármesterek azon csoportjának, akik lazitani szeretnénk Bukarest irtóztatóan koncentráló gyakorlatán. Bukarest örök rémálma u.i. hogy az egyes országrészek önállóbb régiókká alakulnak. Ez pedig a földrajzi okok miatt is előbb utóbb be kell,hogy következzen.
barany
2020. október 22. 21:45
A képen magabiztos, jó megjelenésű, rátermett nőnek tűnik Oláh Emese. Örvendetes, hogy Emil Boc polgármester (aki egy időben Románia miniszterelnöke is volt), és a képviselő testület többsége is támogatta alpolgármesterré választását. Nyilván korábbi munkáját ismerték el vele. Nem szeretnék hiú ábrándokat kergetni, de mintha Erdélyben növekedne a magyarság politikai súlya. Ezt látszik bizonyítani a marosvásárhelyi győzelem is. Kolozsváron úgy tűnik, hogy jelentősen javul a sajnos nagyon megfogyatkozott magyarság helyzete. Jó benyomást tett a kolozsvári egyetem rektorával készített interjú, ami néhány hete jelent meg a Magyar Nemzetben. A rektor úr elmondta, hogy három nyelven oktatnak, románul, magyarul, és angolul. Örvendetes volt a közlése, hogy ellenez minden diszkriminációt, és az is, hogy az egyetemnek nem is kevés magyarországi hallgatója is van. Az őszinte jó viszony Romániával, romániai magyar testvéreink érdekében, de politikai és gazdasági okok miatt is hasznos lenne. Voltak már kedvező tünetek, például Basescu elnöksége idején, akiben azután nagyot kellett csalódnunk. De mégsem szabad szabad feladni küzdelmet. A romániai magyarokat az intelligens és jó érzésű románok többsége tiszteli, politikusaik pedig nagyra tartják, helyenként követésre méltónak tekintik Orbán Viktor és kormánya tevékenységét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!