Vitatható módszerrel engedi strandolni az embereket a belga rendőrség

2020. augusztus 11. 16:46

Sokak szerint etnikai diszkriminációt alkalmazva, egy korábbi tömegverekedésről készült videón szereplő személyekkel hasonlítja össze belga rendőrség a strandolni vágyókat és dönt arról, hogy fürdőzhetnek-e.

2020. augusztus 11. 16:46
null

Egy videó-felvétel alapján dönt a belga rendőrség, hogy engedi-e strandolni az embereket a Blankenberge nevű belga partszakaszon – írja a The Brussels Times a rendőrség szóvivőjének nyilatkozatára hivatkozva. A szóvivő arról számolt be, hogy a rendőrség dolgozói a vonatállomáson ellenőrzik a strandolni vágyókat, és akik hasonlítanak egy korábbi tömegverekedésről készült felvétel szereplőire, azokat hazaküldik.

Még a hétvégén történt ugyanis, hogy egy negyvenfős, fiatalokból álló csoport verekedett össze a helyszínre siető rendőrökkel; a tömegverekedés pedig azért tört ki, mert egy rendőr arra szólította fel a fiatalokat, hogy hagyják el hullámtörő gátat, ugyanis az ott tartózkodás tilos. A fiatalok erőszakosan reagáltak a rendőri felszólításra, és napernyőkkel, napágyakkal támadtak a rendőrökre.

Az esetről videó-felvételek készültek, amelyekből többek között az derül ki, hogy az erőszakosan viselkedő csoport tagjai nem fehér bőrűek. A The Brussels Times tudósításából kiderül, hogy ez azért is említésre méltó, mert minden jel arra utal, hogy a belga rendőrség főként arra alapozva küldi haza az embereket a partról, hogy „hasonlítanak-e” a videón szereplő színes bőrű személyekre.

Az eset kapcsán a közösségi médiát használók tömegei fejezték ki nemtetszésüket; sokak szerint ugyanis a rendőrségi szóvivő tulajdonképpen azt vallotta be, hogy a belga rendőrség bizonyos etnikai vagy faji hovatartozás szerint, kellő jogi és ténybeli alap hiányában hajt végre ellenőrzéseket, ártatlanoktól vonva meg a fürdőzés lehetőségét.

Egy flamand médiaorgánum, a VRT szerint a rendőrség minden vádat visszautasított, mondván, hogy ellenőrzésük fiatalok nagyobb csoportjára terjed ki, bármiféle faji vagy identitásbeli megkülönböztető tényezőre tekintet nélkül – zárja sorait a The Brussels Times.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luzitanxaver
2020. szeptember 16. 17:05
Tehát ha egy 40 fős kongói, vagy marokkói horda balhézik és nekimegy a rendőröknek, akkor statisztikai alapon küldjenek haza 150 vallont, 200 flamandot és 30 eurokratát is és a belga haza egyből fényre derűl?
péterx
2020. augusztus 23. 14:20
Szóval: legyen rend, de a rendőrség kussoljon. Igazi amerikai Antifa import...
Horst_Tappert
2020. augusztus 21. 17:42
Miért nem azon háborodnak fel a médiahasználók, hogy "bizonyos etnikai vagy faji hovatartozás szerinti" alakok randalíroznak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!