Donald Trump: A baloldali kulturális forradalom célja az amerikai forradalom eltörlése

2020. július 04. 08:31

„Mi csakis Isten előtt hajtunk térdet” – fogalmazott az elnök.

2020. július 04. 08:31

Az amerikai forradalom eltörlésének szándékával vádolta a Black Lives Matter mozgalom támogatóit az Egyesült Államok elnöke a dél-dakotai Mount Rushmore mellett elmondott ünnepi beszédében, amellyel megkezdődött a július 4-i nemzeti ünnepi rendezvények sorozata.

Július 4-e a függetlenség napja, szövetségi ünnep, az amerikaiak ezen a napon ünneplik a Függetlenségi Nyilatkozat 1776-ban történt kihirdetését, amellyel az ország kinyilvánította függetlenségét a brit birodalomtól. A dél-dakotai Mount Rushmore arról ismert, hogy a hegyoldal sziklájába vésték négy amerikai elnök portréját: George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln és Theodore Roosevelt óriási arcmása látható itt.

Elemzők szerint Donald Trump nem véletlenül választotta ünnepi beszéde helyszínéül Mount Rushmore-t: az Egyesült Államokban hetek óta tartó tüntetéseken és zavargásokon ugyanis a Black Lives Matter (Fekete életek számítanak) nevű mozgalom mind a négy államférfi tevékenységét megkérdőjelezi, többük szobrát már ledöntötték, a szövetségi fővárosban, Washingtonban pedig kerítéssel kell védeni Abraham Lincoln, a rabszolgákat felszabadító elnök szobrát is.

Szélsőbaloldali fasizmus

Beszédében az elnök hosszasan méltatta az amerikai történelem nagyjait, és erősen bírálta az amerikai történelem személyiségei szobrainak, emlékműveinek lerombolását. „Ha elpusztítjuk a történelmünket, nem fogjuk megérteni önmagunkat és Amerika sorsát sem” – szögezte le, és elítélte „a szélsőbaloldal új fasizmusát, amely abszolút lojalitást követel”. Kiállt a zsidó-keresztény kultúra védelme mellett, kiemelve, hogy ez „a mindent eltörölni kultúra” idegen Amerikától.

A demokrata párti politikusokról és híveikről úgy fogalmazott: „be akarják szennyezni Washington, Jefferson, Lincoln és Roosevelt emlékét”. Hangsúlyozta, hogy a mostani tüntetések során el akarják törölni a történelmet és megbecstelenítenék a nemzet hőseinek emlékét. Majd leszögezte: ő és hívei abban hisznek, hogy az amerikai gyerekeket a haza szeretetére kell tanítani.

Szoborpark épül

Trump úgy fogalmazott: „nem fognak elhallgattatni bennünket”, és „nem hagyjuk, hogy gonosz emberek megfélemlítsenek bennünket”. Kijelentette: „mi csakis a mindenható Isten előtt hajtunk térdet”, utalva ezzel arra az újonnan elterjedt gyakorlatra, miszerint sokan letérdelnek az amerikai nemzeti himnusz közben vagy a tüntetéseken az afroamerikai emberek előtt. Hozzátette, hogy a rendőrséget nem fogják megszüntetni. Ugyanakkor hangsúlyozta azt is, hogy ő és hívei a tolerancia mellett tesznek hitet, és nem az előítéletességet pártolják.

Trump bejelentette: elnöki rendelettel létrehozza az amerikai hősök nemzeti parkját. Elmondta, hogy ez szabadtéri park lesz, ahol a valaha élt legnagyobb amerikaiak szobrai kapnak majd helyet.   

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Royce2.0
2020. július 04. 12:34
Ki kell mondani végre: a BLM rasszista terrorszervezet!
Szuverén maffiaállam
2020. július 04. 12:10
Trump a gyurcsányi úton. Nem ura már az eseményeknek, túllépett rajta az idő.
szóda
2020. július 04. 10:49
Végre egyértelműen kiáll a normalitás mellett!
Türelem
2020. július 04. 10:22
Elnök Úr! örültem a megválasztásának, s most is az Ön választási győzelméért szorítok, Amerikában élő rokonainkkal egyetemben. Ma délelőtt a Klubrádióban hangzott el elemzés az Ön esélyeiről. A lényege, csökkentek az újraválasztási esélyei, mivel Önt a belpolitikai káosz rossz kezelése, gyengekezűsége okán a konzervatív tábor is erősen bírálja. Hol van a korábbi lendület? Lépjen túl balliberális belső ellenségein, hallgasson a szívére, az amerikaiak többségére, legyen vaskezű elnök.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!