Hetven majom szökött meg egy állatkertből Japánban

2020. június 11. 09:30

Ősszel is szöktek meg makákók a Takagojama Parkból, akkor egy tájfun rongálta meg a kifutójukat.

2020. június 11. 09:30

A helyi sajtó közlése szerint feltételezhető, hogy előző nap valaki lyukat vágott a japán makákók (Macaca fuscata) kifutójának kerítésébe a Csiba prefektúrában lévő Takagojama Parkban. A rendőrséggel együtt az intézmény reméli, hogy az állatokat a megszokott etetési időben táplálékkal vissza tudják csalogatni és újra elfogni.

A szabadon élő majmok Japánban sok kárt okoznak a mezőgazdaságban. Ráadásul az is aggodalomra adhat okot, hogy a japán makákók más, helyileg nem honos emberszabású faj vadon élő példányaival is párosodhatnak. Ősszel is szöktek meg makákók a Takagojama Parkból, akkor egy tájfun rongálta meg a kifutójukat.

(MTI)

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szodabár
2020. június 11. 20:49
A japán nem mindenevő idióta kínai vagy koreai vagy vietnámi, de ugye nem eszik meg őket? Szegény bálnáknak nem kegyelmeznek, de más aljasságukról nem hallottam
szodabár
2020. június 11. 20:46
Remél
Prince of Absurdistan
2020. június 11. 20:24
Hát mit lehet mondani erre? Jól tették, én sem maradtam volna a helyükben.
Krupp Skya
2020. június 11. 14:32
A képen Tordai Bence látható bundában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!