Valamit csinálnak az orosz tengeralattjárók az Atlanti-óceánon

2019. december 16. 08:25

A hidegháború vége óta nem regisztráltak akkora aktivitást, mint az idén.

2019. december 16. 08:25

A hidegháború vége óta nem észlelt akkora aktivitást orosz tengeralattjárók részéről a NATO, mint idén – írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung. A katonai szövetség szóvivője szerint egy októberi, Norvégiában tartott művelet során egyidejűleg tíz orosz tengeralattjárót is észleltek a nyugati katonai szövetség radarjai. 

A NATO a jövőben többet járőrözne az Atlanti-óceán északi részén, és többet fektetne a tengeralattjáró-elhárításba is. Az óceán északi része ugyanis kulcsfontosságú terület mind a polgári hajózás, mind pedig a katonai utánpótlás szempontjából. 

A szövetség lehetségesnek tartja, hogy az orosz tengeralattjárók az USA és az európai partok között futó vízalatti kábel elvágására törekszenek. Ezen a kábelen keresztül zajlik az internetes kommunikáció legnagyobb része a két kontinens között.

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2019. december 16. 18:30
Ez a kiinduló pont. Trump megpróbálja megszerezni az Egyesült Államok katonai támogatását a Dánia és Mexikó elleni háborúhoz, és erőforrásokhoz próbál jutni az USA vállalati kormányának finanszírozása érdekében. Oroszország ezen országok védelmében nukleáris fegyverekkel felszerelt tengeralattjárókat telepített az Egyesült Államok partvidéke körül, és Vlagyimir Putyin orosz elnök ebben az évben korábban nyilvánosan kijelentette, hogy országa készen áll egy újabb kubai rakétaválságra. Szebb Jövőt!
Akitlosz
2019. december 16. 17:57
"egy októberi, Norvégiában tartott művelet során" Ja, hogy csak Norvégiában! Az orosz tengeralattjárók általában az Atlanti óceán másik szélénél vannak. Norvégia nem ellenfél.
Akitlosz
2019. december 16. 17:55
"A hidegháború vége óta nem regisztráltak akkora aktivitást, mint az idén." Na ehhez tessék hozzávenni, hogy a tengeralattjárók jó részét észre sem veszik, fel sem derítik!
Akitlosz
2019. december 16. 17:53
"Valamit csinálnak az orosz tengeralattjárók az Atlanti-óceánon" Mint mindig. Azért vannak ott, hogy az Amerikai egyesült államok ne merjen atomháborút kezdeményezni Oroszország ellen. Újabban a NATO egyre inkább stratégiai bekerítésbe vonja Oroszországot. Ezt ellensúlyozni ezekkel az atontengeralattjárókkal lehet az Atlanti óceánon. Így nem csak az amerikai atomrakéta éri el 15 percen belül Moszkvát, de a tengeralattjáróról az orosz atomrakéta is eléri 15 percen belül, Washingtont. Ez pedig komoly visszatartó erő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!