Románia hadat üzenhet a kormoránoknak

2019. október 07. 12:51

A vadászati törvény módosításával szó szerint kilövési engedélyt adhatnak a vízimadarakra.

2019. október 07. 12:51

A Főtér.ro vasárnap arról írt, hogy a PSD honatyái a vadászati törvény módosítását kezdeményezték a szenátusban, azonban nem a medvék, hanem a kormoránok, azaz a nagy kárókatonák miatt. Mint írják, nem véletlenül: a romániai halállományban jelentős pusztítást végző szárnyasok a medvékhez hasonlóan túlszaporodhattak keleti szomszédunknál egy bejelentés szerint, ugyanis a mezőgazdasági miniszter állítja, Romániában jelenleg 100 ezer példány él, ideális számuk ezzel szemben legfeljebb pár ezer lenne.

Igaz, a romániai ornitológusok adatai szerint csupán a vélt tizede, alig több mint kilencezer példány él Románia területén a madárfajból – olvasható a portál írásában. Ha elfogadják a törvényi változtatást, akkor még kevesebb lesz, hiszen szeptember és február között engedélyeznék az egyébként európai szinten védett kormoránok vadászatát.

Tény, hogy sok halat esznek meg a madarak: amikor a romániai haltermelés 12 ezer tonna, addig a madarak becslések szerint 20 ezer tonnát fogyasztanak el a vizekből évente. Az alternatív, madárélet kímélőbb megoldásokról azt írja a Főtér: azért nem működnek azok, mert az állat tanulékony és intelligens, valamint bármilyen körülményhez alkalmazkodnak.

Azt nem tudni, hogy mikor, de a törvénymódosításról a képviselőház fog dönteni – olvasható a Főtér.ro cikkében.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trouposed
2019. október 09. 17:06
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
bunko_jobbos
2019. október 08. 12:59
Én a saját városom dolgaival foglalkozom a kampányban, Győr nem érdekel. Minek kell országos fórumokon ezt szajkózni?? Jó, hülye volt, de ki nem szarja le?
szalard
2019. október 08. 07:07
Az ellenzék bezzegromániája most állatirtásba kezd, de a zöldülő ellenzékünket ez nem zavarja.
Kiscsillag
2019. október 07. 19:26
Gréta, Gréta, hol vagy?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!