Újabb balesetet okozott a Viking Cruises

2019. június 07. 11:46

Ismét eltarolt valamit a Viking Cruises egyik hajója: ezúttal egy zsilipet a Majna-Duna-csatornán.

2019. június 07. 11:46

A zsilipnél a hajózási csatorna 12 méter széles, az áthaladó hajó pedig 11,6 méteres volt, magyarán mindkét oldalán csak 20-20 centiméter szabad hely maradt. Ez önmagában nem jelenthetne problémát, azonban ezúttal az utasszállító hajó nekiment a zsilipnek, ami működésképtelenné vált emiatt. A szerkezet feltételezhetően 3 hónapos kényszerpihenésre szorul, amíg megjavítják. A helyzetet nem csak az súlyosbítja, hogy ez egy héten belül a második dolog, amit elüt egy Viking Cruises hajó (igaz, ebben most senki nem sérült meg), hanem az is, hogy a Majna-Duna-csatorna az egyik legfontosabb vízi útvonal is, mely most az ideiglenes megoldás kitalálásáig járhatatlanná vált.

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kétes
2019. június 07. 17:29
A nemzetközi hajózás állam az az államban. A nagy hajós cégek és nemzetek kitalálták hogy nekik mi a jó és lenyomták mindenki torkán. Gyakorlatilag a nemzetek semmit sem tehetnek. Ez olyan mint az Európai Egybesült Államok. Tudod, az amit Dobrev akar! Semmi hatalmat a nemzeteknek, minden hatalmat a föderalistáknak és a helytartóiknak!
rollotomasi
2019. június 07. 16:32
Nemár bazmeg! Most rohadt nehéz lesz eladni a budapesti balesetet úgy, hogy azért is Orbán és Tarlós a hibás.
zakar zoltán béla
2019. június 07. 15:38
Pora Se ....NKO
Anonymtalan
2019. június 07. 13:53
Szóval eddig a Vikingek legalább 3 balesetet okoztak, melyből 1-et eltussoltak, egyet meg eltussolni próbáltak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!