A G7-ek 2,9 milliárd dollárt ajánlottak fel a nők oktatására válság sújtotta országokban

2018. június 10. 09:21

Majdnem hárommilliárd dollárt ajánlottak fel a G7-ek a válság sújtotta országok számára a gyermekek, főleg a lánygyermekek oktatása céljából. Mindez nyolcmillió gyermeket érint.

2018. június 10. 09:21

Kanada és a világ hét legfejlettebb ipari országait tömörítő G7-es csoport többi tagja a Világbankkal együtt 2,9 milliárd dollárt (majdnem 800 milliárd forintot) ajánlott fel a világ válság sújtotta országaiban a nők oktatására – jelentette be szombaton a kanadai kormány.

Ottawa közölte: a felajánlott összeg a legnagyobb oktatási befektetés a válságok és konfliktusok sújtotta országokban élő nők számára. A pénz az oktatási és tanulmányi lehetőségekhez történő egyenlő hozzáférést hivatott szolgálni szerte a világon. 

A felajánlott tőke több mint 8 millió gyermeknek és tizenévesnek biztosítana lehetőségeket. 

A legtöbb pénzt Nagy-Britannia  (250 millió dollárt), Kanada (310 millió dollárt) és a Világbank (2 milliárd dollárt) ajánlotta fel. Kanada az összeget 3 éven át folyósítja, a Világbank pedig 5 éve át. 

 Az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) adatai szerint mintegy 75 millió gyermek, többségükben lány nem részesül oktatásban a világ 35 konfliktus sújtotta országában.

(MTI)

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2018. június 10. 10:40
"Majdnem hárommilliárd dollár... a gyermekek, főleg a lánygyermekek oktatása céljából...." ...hogy majd 20-30 év múlva valamivel kevesebb gyerek szülessen Afrikában és Ázsiában... Csakhogy addigra a mai 7,5 milliárdból 12 milliárd lett... főleg ezekben a régiókban... és Afrika és Dél-Ázsia még sokáig sokmilliárdos gyerek-gyárakként fog működni... Eddig csak a kínai (egygyerekes) modell működött (persze a nyugati "majd, valamikor, lesz 1-2 gyerek"-modell mellett...). Ennyi.
matykox
2018. június 10. 09:47
Aha. Nyilván a "korszerű" gender, buzi, migráns és más "érzékenyítések" terjesztésére.
gabor7th
2018. június 10. 09:41
Amúgy máshol is ez van... nemrég bankárok megállapították, hogy nem tudnak mit kezdeni a hackerekkel és egy olyan megoldás jött, hogy akkor mostmár a kiberbiztonsági szakembereknek nőknek és kisebbségieknek kéne lennie. http://ujtechkor.blog.hu/2018/06/06/ha_ugyis_remenytelen_az_ugy_legalabb_legyen_olcso_digitalis_bankok
gabor7th
2018. június 10. 09:40
Csak a nőkére... Hol van a nem különböztetünk meg neme szerint valakit dolog?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!