Volt IMF-est bízott meg az olasz államfő kormányalakítással

2018. május 28. 13:45

Miután a választáson győztes pártok miniszterjelöltjét nem volt hajlandó kinevezni, Mattarella olasz elnök ma megbízott egy volt IMF-est egy szakértői kormány felállításával.

2018. május 28. 13:45

Sergio Mattarella olasz államfő Carlo Cottarelli közgazdászt bízta meg hétfő délelőtt azzal, hogy állítson fel szakértői kormányt. Cottarelli elfogadta a megbízatást – közölte az olasz elnöki palota. 

A 62 éves közgazdász vezette kormány már a héten bizalmat kérhet a római parlamentben.

Carlo Cottarelli korábban magas beosztásban dolgozott a Nemzetközi Valutaalapnál (IMF).

Mattarella elnök vasárnap estig kitartott amellett, hogy az Öt Csillag és a Liga pénzügyminiszter-jelöltjét, az eurókritikus Paolo Savonát nem hajlandó kinevezni. Emiatt Giuseppe Conte kormányfőjelölt visszaadta megbízatását az államfőnek. A kormányalakításra törekvő pártok most új előrehozott választást szorgalmaznak.

(MTI; Mandiner)

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
48gondolkodó
2018. május 29. 18:18
Okos ember ez a Mattarella. Csak nem fog azonnal maga mellé venni egy kellemetlenkedő kormányt, van neki elég baja anékül is. Hogy az új választások után meg mi lesz kit érdekel ha úgyis nyugdíjba megy.
fokhagymakocka
2018. május 29. 08:44
Bennem azért bujkál a kisördög, hogy a "nemzetközi pénzpiacok nyugtalanságát" akár egyetlen személyre is visszavezessem, kiváltképp, hogy az egyik legfontosabb beömlesztőhely új vezetésének elsődleges célja Európa demográfiai reménységeinek hazatessékelése lenne.
amarna
2018. május 29. 06:08
Nem értem--ezt a hazaáruló figurát nem lehet egyszerűen elzavarni???? Olasz jogászok--nincs kiskapu erre a megoldásra? Tönkre vágja a hazáját eu-parancsra--nem veszitek észre??????
Tatulus
2018. május 28. 22:51
Kit is bízhatna meg egy balliberális söpredék! De akár bele is bukhat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!