Moszkva belvárosában kapott szobrot Sztálin

2017. szeptember 23. 11:10

A moszkvai Uralkodók Parkjában a Romanovok mellett már a Szovjetunió „cárjai” is helyet kaptak.

2017. szeptember 23. 11:10

Moszkva belvárosában, az „Uralkodók parkjában” hét szovjet vezetőnek is szobrot állítottak pénteken. Itt eddig híres orosz cárok mellszobrai álltak, azonban tartózkodtak a kommunista vezetők megjelenítésétől: nagyrészt a Rurik- és a Romanov-dinasztia cárjai kaptak helyet.

Most azonban a Szovjetuniót vezető hét férfi szobrának felállítására is sor került, név szerint Vlagyimir Iljics Lenin, Joszif Visszarionovics Sztálin, Nyikita Hruscsov, Leonyid Brezsnyev, Jurij Andropov, Konsztantyin Csernyenko és Mihail Gorbacsov mellszobrait állították fel pénteken.

Az Oroszországi Föderáció első elnöke, Borisz Jelcin a tervek szerint február 1-jén kap szobrot a parkban. 

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csszabóistván
2022. november 07. 08:37
Lengyel barátaink így próbálják kihúzni O1g-t a KGB-s ...-ből ! :) (Dzsenkujeme btratyia !https://assets.telex.hu/images/20221105/[email protected]
csszabóistván
2022. május 17. 18:57
noMores
2017. szeptember 28. 09:22
Beindult a restauracio. Es ezek segget nyaljuk...
Strassnoff Ignác
2017. szeptember 24. 20:56
Vicces, hogy szinte csak a 2 véglet lett eddig írva.... Szerintem a dolog kulcsa az indok. Mi a cél ezekkel a szobrokkal? Ha csak az ismeretterjesztés céljából állítják fel minden eddigi vezér szobrát, akkor teljesen érthető. hogy Sztálin is ott van. Ha viszont a tisztelgés az elhunyt vezető előtt, akkor az elég cinkes... Persze akkor nem csak Sztálin esetében. A többi komcsi se
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!