Kétfejű delfinikreket halásztak az Északi-tengeren

2017. június 16. 08:17

A fiatal sziámi disznódelfin nem volt képes táplálkozni, holtan került a halászok hálójába. A rendkívüli példány nem kerülhetett a kutatók birtokába, mert az azt kifogó halászok visszadobták a tengerbe.

2017. június 16. 08:17

Halászhajó fogott ki egy rendkívül ritka delfinpéldányt az Északi-tengeren még május folyamán – írja a BBC. A halászok által talált bébi disznódelfin(ek) (Phocoena phocoena) fajuk első ismert sziámi ikrei. Ez a jelenség a vadon élő állatok között rendkívül ritka, a bálnák és delfinek családjában ez a példány csak a tizedik ilyen eset. A felfedezést a Rotterdami Természettörténeti Múzeum Deinse nevű folyóiratában jelentették.

Sajnos a halászok visszadobták felfedezésüket a vízbe, tartva attól, hogy illegális lenne megtartani a delfin tetemét. A példányról készült fényképek alapján a kutatók elmondták, hogy az állat valószínűleg nem volt képes megfelelően táplálkozni, így a születése után hamar elpusztulhatott, minden bizonnyal már így került bele a halászhajó hálójába is.

Fotó: BBC

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SilentBob
2017. június 18. 11:59
https://hu.wikipedia.org/wiki/Els%C3%BCllyedt_nukle%C3%A1ris_tengeralattj%C3%A1r%C3%B3k_list%C3%A1ja Ezzel nem foglalkoznak a ződek ?
smarton
2017. június 18. 11:38
Örülök, hogy visszadobták. Ne legyen itt cirkusz, kérem szépen.
vigyor
2017. június 16. 09:01
Szegény kis lény....
hajjaj
2017. június 16. 08:43
Az semmi! A kétfarkú kutya, na az ám a csoda!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!