Már csaknem négyezer ember kanyarós Romániában

2017. március 17. 20:40

A kanyaró tavaly februári megjelenése óta összesen 3799 igazolt kanyarós megbetegedés történt Romániában, de az elmúlt időszakban romlott igazán a helyzet.

2017. március 17. 20:40

Romániában 3799-re emelkedett az igazolt kanyarós esetek száma a betegség tavaly februári megjelenése óta – közölte honlapján az országos közegészségügyi intézet (INSP) pénteken. Az INSP heti rendszerességgel összesíti az igazolt kanyarós megbetegedések számát. Március 10-én még kevesebb mint 3500, előtte egy héttel pedig csaknem 3200 igazolt fertőzésről tudtak. Ebből kiderül: az utóbbi hónapban gyakorlatilag hétről hétre megduplázódott az újabb megbetegedések száma.

Az egészségügyi minisztert egy pénteki sajtóértekezleten kérdezték az újságírók azokkal a vádakkal kapcsolatban, amelyek szerint más európai országokba is Romániából hurcolták be a kanyarót. Florian Bodog szerint nincs helye a vádaskodásnak, a járványért mindenütt azok a szülők a felelősek, akik nem oltatták be gyermekeiket. (MTI)

 

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trendo
2017. március 19. 04:38
Hasonló helyzetben a románok azonnal lezárták a magyar határt. Még a kamionok gumiját is fertőtlenítették. Nálunk, úgy látszik nincs már tisztiorvos. Igaz, a régi KÖJÁLL-t is felszámolták...
Dénia
2017. március 18. 18:27
Bevallom őszintén, eddig fogékony voltam azoknak a sirámoknak a meghallgatására, hogy nem kéne az a sok kötelező oltás a gyerekeknek, mert izé meg hozé. Aki ezek után azért harcol, hogy ne legyenek kötelezők a védőoltások, az közveszélyes. Remélem, mindenkinek világos, aki nem akarja beoltatni a gyerekét, hogy milyen következményekkel járhat egy ilyen mozgalom.
A teremburáját
2017. március 18. 07:20
Nem szoktam konteókat terjeszteni, de marhául gyanús, hogy mindig akkor jelenik meg valamilyen évtizedek óta elfelejtett virus/baktérium mikor politikai helyzet van! Pláne, ha azt is tudjuk, hogy mindből vannak raktáron készletek s hogy minddel folynak kísérletek is.
trendo
2017. március 18. 04:24
Ceausescu bosszúja
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!