A szociáldemokraták a migránsinvázió, a liberálisok a no-go zónák létét tagadják

2016. október 01. 13:19

A vasárnapi kvótanépszavazás bojkottjára hívta fel magyarokat az Európai Parlament szociáldemokrata frakciója. A második legnagyobb képviselőcsoport, amelynek tagjai között van az MSZP és a DK, úgy gondolja, a Fidesz démonizálja a migránsokat. Eközben a magyar kormányzat kampánya miatt az EP liberális frakciója is aggódik: szerintük nem létező no-go zónákkal rémisztgetnek a hatóságok.

2016. október 01. 13:19

A kötelező betelepítési kvótákról kiírt magyarországi népszavazás bojkottjára szólított fel szombaton az Európai Parlament szociáldemokrata frakciója, mondván, hogy a voksolás „értelmetlen komédia”.

„Orbán (Viktor miniszterelnök) nem hagy fel a migránsok inváziójáról szóló hazugság terjesztésével (...) Nincs invázió, és szégyen, hogy a magyar kormány pusztán belpolitikai propagandacélokból akadályozza az Európai Bizottság által felállított áttelepítési rendszert” – írták az MSZP-t és a Demokratikus Koalíciót is tagjai között tudó, az uniós parlament második legnagyobb frakciójának számító Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége (S&D) képviselőcsoport közleményében.

„A kérdés, hogy meddig fogja eltűrni az Európai Unió, hogy Orbán és a Fidesz démonizálja a migránsokat és az EU-t. Európai adófizetőként az uniós források nem átlátható módon történő magyarországi felhasználása és a széleskörű korrupcióról szóló vádak is határozottan aggasztóak. Az Európai Bizottság és az Európai Néppárt nem hunyhat továbbra is szemet Orbán tettei felett. Meg kell mutatnunk, hogy komolyan gondoljuk a szabályaink betartatását és az európai értékek érvényesülésének biztosítását” – hangsúlyozta Gianni Pittella, a képviselőcsoport vezetője.

A kvótareferendum ügyében az Európai Parlament liberális frakciója (ALDE) is megszólalt, amely ugyancsak „rendkívül aggasztónak" találja a vasárnapi népszavazást, ahogyan a „menekültek és migránsok magyarországi helyzetét” is. Közleményükben azt írták, hogy a magyar hatóságok a kampány során „elferdített tényeket közöltek a menedékkérőkről, úgy festették le őket, mint akik veszélyt jelentenek Európa jövőjére nézve, összefüggésbe hozták a migrációt a terrorizmus fokozódásával, és nem létező +no-go+ zónákra hivatkoztak európai városokban".

 

(MTI)

Összesen 158 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2017. február 09. 03:39
A nyugatnak már nincsen választása. El...ták. Nem kicsit nagyon. Az ő példájukból okulva, nekünk még van választási lehetőségünk.De csak egy. És az utolsó.
választópolgár
2017. február 09. 03:38
A történelem (TÖRT-ÉN-ELEM), nem véletlen, - TERVEZIK. Minden ami most történik az egy hosszútávú terv része. Már 8 éve ilyen agymosással próbáltak téged hozzászoktatni a gondolathoz hogy le akarnak cserélni minket idegenekre. : https://www.youtube.com/watch?v=4rrMPWG9UCI
drkovax
2016. november 14. 22:27
Beszéljünk: 58%->53% 53%->85% 85%->75% Az 1. és a 3. a fidesz, a középső a ballik teljesítménye (adósság/GDP). Ugyan mikor is érhetett valóságosan tarkóig a korrupció ? Nyilván nem akkor, amikor még az adósságmutató is csökkent ...
választópolgár
2016. november 03. 22:33
A történelem (TÖRT-ÉN-ELEM), nem véletlen, - TERVEZIK. Minden ami most történik az egy hosszútávú terv része. Már 8 éve ilyen agymosással próbáltak téged hozzászoktatni a gondolathoz hogy le akarnak cserélni minket idegenekre. : https://www.youtube.com/watch?v=4rrMPWG9UCI
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!