Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Összefogtak a dél-európai országok a megszorítások ellen

2016. szeptember 10. 11:48

Inspirálni kell az embereket és tekintettel kell lenni a szociális szempontokra, ezért nem szabad megszorításokhoz nyúlni – értettek egyet a dél-európai országok vezetői Athénban.

2016. szeptember 10. 11:48

Alexisz Ciprász, aki Franciaország, Olaszország, Málta, Portugália, Ciprus és a spanyol kormány vezetőit ültette egy asztalhoz, így fogalmazott: „Lehet több vagy kevesebb Európa, de egy jobb Európának kellene lennie, amely inspirálhatja az embereket.”

A gondolatmenetet Matteo Renzi, olasz miniszterelnök folytatta: „Európa már nem folytathatja ezt az utat. Nem állhat csak szabályokból, pénzügyből, megszorításokból. A holnap Európájának mindenekelőtt mélyebb értékeken kellene alapulnia, mert ez fogja újra felemelni őt. A kontinens legyen a szociális Európa, az eszmék és a szépségek Európája.”

Az Euronews kommentárja szerint itt Berlin nadrágszíjhúzást elváró politikájával akarna dacolni, valamint a találkozó jól jöhet Alexisz Ciprász népszerűségének is. 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolizolizoltan
2016. szeptember 11. 16:32
Alakul a kétsebességes Európa. A V4-nél is nagyobb erővel kell megbirkóznia Merkelnek. A kétsebességes Európa német ellenfelei jöttek össze, akik minden bizonnyal szemben fognak állni a német pénzügyi diktátummal.
Petrus Pius
2016. szeptember 11. 10:30
Mindenki mindenki ellen, mindegy csak dolgozni ne kelljen nnánánánánánánánán nánáná :)
veletlen
2016. szeptember 10. 21:13
"A kontinens legyen a szociális Európa, az eszmék és a szépségek Európája." Dolgozni azért fog még kelleni, ugye?
Berecskereki
2016. szeptember 10. 19:32
Emlékezzünk. Matolcsi 2010-ben a kormány megalakulása után javasolta, hogy az EU függessze fel legalább 3 évre a Magyarország ellen a túlzott-deficit eljárást és tegye lehetővé a költségvetési hiány 3 % feletti teljesítését. Nem tették lehetővé. Sőt! A magyar kormány az ESA95-ös módszertan szerint 3% alatti áht-hiányt teljesített 2011-re, de az nem felelt meg a 2009. júliusi ajánlás fenntarthatósági kritériumának. A görög válság más perifériaországokra való átterjedése által okozott rendkívül feszült nemzetközi hangulatban a magyar fiskális politika negatív teljesítménye és az Orbán-kormány egyes intézkedéseinek negatív nemzetközi sajtója miatt Magyarország ideális célponttá vált az EDP-eljárásban azért, hogy – hazánkkal példát statuálva – a fiskális szigor betartására ösztönözzék a többi tagországot is. Ennek értelmében került sor a 2012. március 13-i ECOFIN-ülésen a Bizottság által javasolt szankciós fegyver bevetésére, vagyis a kohéziós alapok egy részének feltételekhez kötött felfüggesztésére. Forrás: http://www.polgariszemle.hu/?view=v_article&ID=657 Ekkor Magyarország mellett egyetlen ország sem állt ki. Most amikor a dél-európai országok bajban vannak, úgy néz ki feltalálták a spanyolviaszt és azt próbálják elfogadtatni, amit Magyarország tekintetében nem tettek lehetővé, amiért Magyarországra rászabadult a brüsszeli bagázs. Ennyit erről a dicső brüsszeli közgazdászokról és a mostani összegyűlt országok vezetőiről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!