Kovács: Két világfelfogás ütközése zajlik

2015. december 11. 11:13

A megengedő, menekülteket továbbra is Európába invitáló, és az országot megvédeni kívánó, magyar világrend összecsapásával magyarázza Kovács Zoltán kormányszóvivő a Magyarország elleni kötelezettségszegési eljárást.

2015. december 11. 11:13

Mondvacsinált okok miatt indított kötelezettségszegési eljárást Brüsszel Magyarország ellen Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint. A TV2 Mokkájában nyilatkozó kormányszóvivőnek idézték Lázár János szavait, aki szerint Brüsszel politikai bosszúból indított kötelezettségszegési eljárást Magyarország ellen a menekültügyi eljárások hiányosságai miatt. Kovács szerint nem túlzás úgy fogalmazni, ahogy Lázár tette.

Kovács Zoltán a Mokkában elmondta: elképzelhetetlen és elfogadhatatlan, hogy egy megengedőbb jogszabályt akarnak Magyarországgal elfogadtatni, mint amit a helyzet megkövetel. A kormányszóvivő kifejtette: a kötelezettségszegési eljárást három olyan dolog miatt indították, amelyek nem is annyira jogszabályi, mint inkább eljárási, végrehajtási kérdéseket érintenek. Ezeket Magyarország képes minimális erőfeszítéssel orvosolni, ha ezek aggályosak. Kovács szerint a déli határszakaszon épített kerítés miatt azonban nem is álltak elő ezek az aggályos helyzetek.

A szóvivő kifejtette: valójában két világfelfogás ütközése zajlik. Az egyik, a megengedő, amely Európa szívében zajló migrációs problémák és nyilvánvaló tények ellenére továbbra is Európába invitálja a menekülteket. Ezzel áll szemben a magyar felfogás, amelynek egyre több követője akad és amely működik, képes arra, hogy megvédje az országot az illegális migráció okozta veszélyektől. Kovács szerint ennek a két felfogásnak az összecsapását láthatjuk most.

Kovács szerint azért Magyarország ellen indították az első eljárást, mert más országok, mint Szlovénia, Ausztria, Németország később kezdtek el szigorítani a bevándorlási törvényeiken, ezért később fog kiderülni, hogy ezen országok ellen is indít-e majd eljárást az EU.

Kovács Zoltán szerint a magyar kormány azt látja, hogy egyre többen látják be: a magyar szabályozási rendszer, a magyar út járható. A kormányszóvivő elismerte, a kerítés önmagában nem megoldás, hanem a szükséges első lépés a helyzet rendezésére, a törvényesség visszaállítására.

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
küllő
2016. május 07. 16:10
A függöny mögött bújkáló püffedt pávatáncos meséit nem eszik odakint. Ez van kovács-papagáj elvtárs !
Fahrenheit 451
2016. január 08. 17:12
szerintem is, de orbánia soha le nem írta azt hivatkozásul, hogy senki ember fia nem kerülhet Magyarországra a déli szerb határon keresztül, hogy ne érintett volna más EU-tagállamot. vajon miért nem? inkább építettek egy kerítést, mert az ugyanolyan jó barátja a politikusnak, mint a vasbeton... senki nem mondta, hogy rendkívüli állapotot hirdettek, csak azt, hogy már abból is, hogy 2013. júniusában délről északra helyezték a menekülttábort, hagy gázoljanak át az országon, fővárosán, logikusan következik, hogy erre játszottak, mert mi másra?
Tábor Radosti
2016. január 04. 08:45
Pontosan ahogy mondod! Az első a baloldali egyéneknek felel meg. A második pedig jobboldali embereknek. Tudjuk.
blondiner
2015. december 28. 06:22
Ok, fogjunk bele: nem Magyarországon érték el a schengeni határt, hanem Görögországnál. A görögöknek kellett volna az összeset regisztrálni. 2014-ben 40000 bevándorló érkezett és vonult át rajtunk, akkor 60%-ék körüli volt a koszovói állampolgárok aránya és ők igazolvánnyal(nem útlevél) érkeztek. Akkoriban a szírek aránya 16%-ék volt, de már akkor is jellemzően okmányok nélkül érkeztek, a szerb határ előtt elégették, eldobálták a görög regisztrációs papírjaikat. 2015 tavasz végére heti 5-7000, majd Merkel dumája után napi 5-6000, később napi 10000 érkezett. Annyi embert lehetetlen úgy regisztrálni, hogy a kétharmad meg is tagadja a regisztrációt, mert gyuribá kis füzetecskéjében azt olvasták, regisztráció esetén visszaszállíthatók a regisztrációt végző országba. Magyarországon a helyzet volt rendkívüli :D állapotot nem hirdettek, legfeljebb egy-két idióta fejében :D Arról meg szívesen meghallgatnálak, hogy a nálunk nyolcszor nagyobb, gazdag Németországban miért nem regisztrálták a "menekültek" 80%-kát? - amit természetesen elvárnál Magyarországtól :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!