Migráció: összeomolhat a svéd rendszer a külügyminiszter szerint

2015. október 30. 08:58

„Hosszú távon össze fog omlani a rendszerünk – fakadt ki Margot Wallström svéd külügyminiszter a migrációs válság kapcsán. A svéd pártok támogatják azt, hogy Svédország részt vegyen a migránsok újraelosztását szolgáló kvótarendszerben, hogy ezzel könnyítsenek a skandináv ország terhein.

2015. október 30. 08:58

A migrációval kapcsolatban fejtette ki aggodalmait Margot Wallström svéd külügyminiszter, aki 2004 és 2010 között az Európai Bizottság alelnöke volt. A kevesebb mint 10 milliós Svédországba 2015-ben mintegy 140-190 ezer migráns érkezhet. Wallström szerint hosszú távon összeomolhat a svéd rendszer. Arról beszélt: sokan úgy érzik, nem lehet fenntartani azt, hogy évente 190 ezer ember érkezzen az országba.

 
A skandináv ország külügyminisztere „nagyon nagy csalódottságát” fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy egyes uniós tagállamok milyen nyilatkozatokat tettek a migrációval kapcsolatban. A svéd pártok támogatják azt, hogy Svédország részt vegyen a migránsok újraelosztását szolgáló kvótarendszerben, hogy ezzel könnyítsenek a skandináv ország terhein.
 
Wallström szerint az EU aszerint fog bekerülni a történelemkönyvekbe, hogy miként fogja megoldani a migránsválságot. „Mi lenne, ha mi is háborús zónában élnénk? Mi is el akarnánk menekülni egy biztonságos helyre a gyermekeinkkel vagy megpróbálnánk biztosítani a jövőnket valahol máshol. Ezért fontos, hogy eldöntsük, komolyan vesszük-e az EU irányadó értékeit  ez ugyanis kihat a hitelességünkre” – mondta Margot Wallström.

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
eresgé
2015. október 30. 14:14
". A svéd pártok támogatják azt, hogy Svédország részt vegyen a migránsok újraelosztását szolgáló kvótarendszerben, hogy ezzel könnyítsenek a skandináv ország terhein." Hogyan??? Mármint, hogy befogadtak egy csomót gyalázkodtak mindenkivel még a Dánokkal is akik ezt nem akarták megtenni, most meg sikítoznak? Kicsemegézik azt aki nekik kell tündökölnek a hős humanista szerepében, a többit meg szétosztanák vesződjön velük aki akar!?! Hát a lóó&@#zt mama! Egyék csak meg szépen amit főztek, jóétvégyat!
bookmark
2015. október 30. 14:00
Ezt én sem tudtam volna jobban összefoglalni http://youtu.be/y6l2viIQbVg (angol)
bookmark
2015. október 30. 13:50
Még egy svéd valóság http://youtu.be/f7ZVTPYv4m4
apoa
2015. október 30. 13:02
Egy puskalövés nélkül foglalják el Svédországot(Európát?)!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!