Kijev szerint lelöveti a szakadár vezetőket a Kreml

2014. július 23. 11:33

Kijev azzal vádolja Oroszországot, hogy a határon lelövik az átmenekülő szakadár vezetőket. Ezt állítólag azért teszik, hogy megszabaduljanak a terhelő tanúktól a maláj gép lelövése kapcsán.

2014. július 23. 11:33

Az ukrán belügyminisztérium azt közölte: értesüléseik szerint az orosz különleges erők meg akarják ölni a kelet-ukrajnai szakadárok vezetőit, hogy megszabaduljanak a terhelő tanúktól a maláj gép lelövése ügyében. 

Zorian Skiriak, az ukrán belügyminiszter tanácsadója szerint az orosz határőrök parancsot kaptak, hogy ne engedjék be a lázadókat az országba, és ha mégis át akarják lépni a határt, öljék meg őket. Hozzátette: az elsődleges célpontok közt vannak a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) és a Felderítő Főcsoportfőnökség (GRU) tisztjei, Igor Girkin-Sztrelkov és Igor Bezler parancsnokok, illetve Valerij Bolotov, az úgynevezett Luhanszki Népköztársaság egyik vezetője.

Az ukrán belügy úgy véli, hogy miután „az orosz légierő szakértői Bezler fegyvereseivel együtt borzalmas terrortámadást hajtottak végre a maláj légitársaság Boeingje ellen Toreznél”, ezek a lázadók „nemkívánatos terhelő tanúkká váltak az orosz elnök ellen” – idézi Skiriakot az Origo.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bolond Istók
2014. július 23. 16:35
"Kijev azzal vádolja Oroszországot, hogy a határon lelövik az átmenekülő szakadár vezetőket. Ezt állítólag azért teszik, hogy megszabaduljanak a terhelő tanúktól a maláj gép lelövése kapcsán." kb. annyira hihető, mint az, hogy Izraelből odacsörögnek Gaza-ba mielőtt támadást indítanának.
Gombóc XVI. Artúr
2014. július 23. 14:09
Karinthy szerint aki disznók közé keveredik, azt megeszik a korpákok!!
Berecskereki
2014. július 23. 13:02
LOL A Jereváni rádió ennek a fordítottját tudja, amely szerint az ukrán hadügyminiszter adott ilyen utasítást. Ez a sunyi jereváni médiamunkás már megint ködösít. ;-)
Berecskereki
2014. július 23. 12:57
Én meg e témában csak Gőgös Zoltánt idézem: eeeqnEAwewdwwerffere
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!