Le kell mondaniuk ukrán állampolgárságukról a krími rendőröknek

2014. április 11. 10:58

A krími rendvédelmi szerveknél és az állami hivatalokban dolgozóknak le kell mondaniuk ukrán állampolgárságukról, ha meg akarják tartani állásukat – közölte a krími miniszterelnök.

2014. április 11. 10:58

Szerhij Akszjonov krími miniszterelnök egy tévéműsorban azt közölte: ha a krími hivatalnokok és rendvédelmi szerveknél dolgozók meg akarják tartani állásukat, akkor le kell mondaniuk ukrán állampolgárságukról. Akszjonov szavai szerint „a más kategóriába” tartozó krímieket nem kötelezik arra, hogy lemondjanak ukrán állampolgárságukról. 

Eközben az Ukrajinszka Pravda ukrán hírportál helyszíni beszámolókra hivatkozva arról számolt be, hogy az Oroszország által bekebelezett félszigeten naponta 100-200 személy utasítja el az orosz állampolgárság felvételét. 

Összesen négy városban, Szimferopolon kívül Bahcsiszerájban, Szevasztopolban és Bilohirszkben működnek olyan irodák, ahol az állampolgársággal kapcsolatos ügyeket intézhetik a Krímben élő emberek. 

Szemtanúk szerint a krímiek már reggel 6 órakor helyet foglalnak a sorban, és egész nap ott állnak. Azok, akik elutasítják az orosz állampolgárság felvételét, pecsét és aláírás nélküli igazolást kapnak erről. 

Az előzetes tervek szerint április 18-ig kaptak időt a krímiek arra, hogy nyilatkozzanak: ukrán állampolgárok akarnak maradni, vagy felveszik az oroszt.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2014. április 11. 13:51
Helyes. Az államot ne szolgálják biztonsági kockázatot jelentő idegen állampolgárok!
ciseaux
2014. április 11. 12:24
"Le kell mondaniuk ukrán állampolgárságukról a krími rendőröknek" Hú-ha! És ehhez mit szólnak a krími orosz rendőrök? Dübörög a........ kievi törvényhozás!
OmegaMale
2014. április 11. 11:20
Állítólag, elsöprő többséggel, megszavazták, maguknak... Miért akarnák megtartani akkor az ukrán állampolgárságot... ? Jaaaa, hogy az oroszoknál kötelező katonai szolgálat van? Lesz itt még pislogás, ha bevonulnak az oroszok. A helyi rendőrök azon fogják kapni magukat, hogy az egykori szomszédaikat kell begyűjteniük... Sztem az oroszosodási flashmob-ot legalább annyian meg fogják bánni a Krímben, mint az ukrán széljobbosok ökölbe szorított 'segítő' kezét a puccsnál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!