Törvényszék: Nem diszkriminál a romanegyedet elválasztó nagybányai fal

2012. november 29. 21:14

A Bukaresti Törvényszék döntése szerint nem diszkriminált a nagybányai polgármesteri hivatal, amikor másfél méter magas betonfallal kerítette be a romák által lakott tömbházakat.

2012. november 29. 21:14

A nagybányai polgármesteri hivatalt a roma közösség jogaiért küzdő Romani Criss egyesület perelte be 2011 decemberében a fal megépítése miatt. A jogvédő szervezet úgy vélte, diszkriminált a polgármesteri hivatal, amikor fallal választotta el a roma közösséget a várostól. A Transindex portál az Emaramures nagybányai portálra hivatkozva közölte: a Romani Criss kitart az álláspontja mellett, és fellebbezni fog az ítélet ellen. A szervezet arra számít, hogy a bíróság lebontatja a betonfalat.

Catalin Chereches, Nagybánya polgármestere remény fölöttinek nevezte a törvényszéki ítéletet, amely – mint megjegyezte – nem a hivatal által felhozott formai kifogások, hanem a kereset lényegének a vizsgálata alapján született. A polgármester arra hivatkozva építtette a falat, hogy a tömbházakban élők zaklatják a környékbelieket, és a legalapvetőbb higiéniai szabályokat sem tartják be.

A bíróság 1170 lej (71 ezer forint) perköltség megfizetésére kötelezte a Romani Criss jogvédő szervezetet.

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
durrbele
2012. november 30. 11:03
A fasiszta románok kiírták magukat az euból a demokratikus nemzetek soraiból.Jaj jaj jönnek a címkézések,haláltáborok!Jaj hol vagytok MSZP,hol vagy ROGÁN hol vagy DK hol vagy Dániel hol vagy Farkas Flóri hol vagy Balogh?Miért hallgatsz Kóón Bandita?Miért kussoltok vörös hóhérok?
sufnik
2012. november 30. 11:01
A mi TASZ-unk milyen véleményen van? És még meg sem rohamozták a rendőrséget!
kukagyerek
2012. november 30. 09:15
A fal élettartama attól függ, hogy milyen anyagból van.
Odoaker
2012. november 29. 23:50
Ezek még nem hallottak a taszról...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!