Nyírő-temetés: a román rendőrség szerint rutinellenőrzésen akadt fenn Lukács

2012. május 26. 15:37

Feltartóztatták Korondon román rendőrök Lukács Csabát, a Nyirő József erdélyi író újratemetéséért felelős kommunikációs vezetőt, valamint a vele együtt utazó Kovács Tamást, az MTI fotóriporterét szombaton. A román rendőrség közlése szerint a csíksomlyói búcsú miatt végeztek rutinellenőrzéseket.

2012. május 26. 15:37

 

Kovács Tamás elmondta, hogy a marosvásárhelyi repülőtérről taxival utaztak tovább a vasárnapra tervezett újratemetés helyszínére, Székelyudvarhelyre. 

Korond - a Székelyudvarhelytől mintegy 26 kilométerre északnyugatra fekvő, Hargita megyei falu - előtt magyar idő szerint délután két óra előtt pár perccel állították meg a taxit rendőrök. Ellenőrizték a taxis és a két utas személyazonossági iratait, majd azt kérték, hogy nyissák fel a kocsi csomagtartóját, mert ellenőrizni akarják a csomagokat. 

Ezt Lukács Csaba megtagadta, ezért a rendőrök közölték, hogy kábítószer-csempészet gyanúja miatt bekísérik a rendőrségre, s ott megvárják a csomagok átvizsgálásához szükséges hivatalos engedélyt. Lukács Csaba és az MTI fotósa a taxival együtt jelenleg a korondi rendőrség udvarán várakozik. Útlevelüket visszakapták mindketten, de az ellenőrzésig nem távozhatnak sehova.

A korondi rendőrök tájékoztatása szerint az ügyet a csíkszeredai rendőrség szervezett bűnözés elleni osztálya veszi át, s már el is indult a kijelölt osztag.

Frissítés:

Filip Gheorghe, a Hargita megyei rendőrség szóvivője az MTI megkeresésére azt mondta, a csíksomlyói búcsú miatt a megye több pontján rutinellenőrzéseket végeznek, hogy elejét vegyék mindenféle törvénysértésnek, kiszűrjék az alkoholos befolyásoltság alatt vezető sofőröket, azokat, akik gyanús tárgyakat szállítanak. A szóvivő leszögezte: senkit nem vettek őrizetbe.

Az MTI kérdésére, hogy kábítószert keresnek-e, a szóvivő azt mondta: „keresünk mindent, amivel megelőzhetjük a törvénysértést és leleplezhetjük azokat, akik megsértik a törvényt”.

A szóvivő azt mondta, nem tudja, hogyan reagált Lukács Csaba arra, hogy ellenőrizni akarták a csomagját, de ahhoz, hogy a közúti rendőrség átvizsgálja egy gyanús személy autóját, nem kell bírósági felhatalmazás.

„A rendőrségnek joga van átvizsgálni az autót, ha olyan információi vannak, hogy az illetőnél kábítószer, fegyver vagy egyéb tárgyak vannak” - szögezte le a Hargita megyei rendőrség szóvivője.

Az MTI-nek szemtanúk megerősítették, hogy a rendőrök a Székelyudvarhelytől 25 kilométernyire lévő Korondon több autót megállítottak és a gépkocsivezetőknek azt mondták, kábítószert keresnek.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
packó_
2012. május 26. 22:08
Figyelj, maszop fasz gyülekezet. Csak rombolni tudtok, semmi másra nem vagytok alkalmasak. A Jókai utcából ideküditek 32 néven a trolljaitokat, 20 év múlva ebből szerenétek filmet csinálni mint Ságváriról (32 nevem volt)? Tehetségtelen, segg és orrtúró banda vagytok, csak a rombolás és a romok marad utánatok. Legalább arra figyelnétek, hogy ne egy nick fusson napi 24 órán keresztül. Ezzel lebuktatok, besúgók és provokátorok. Erik, next és a többi fasz név napi 24 órás szolgálatban. Mikor esznek, mikor szarnak, és mikor túrják az orrukat? Kurva anyátokat!
luga
2012. május 26. 16:45
Kisstílű, nevetséges bolsevik román tempó. A saját kisebbrendűségi érzésük túlkompenzálása.
Antigoné
2012. május 26. 16:26
Jellemző, még a halott magyartól is félnek az undorító áltemplomaik árnyékában.
Clermont Vitriol
2012. május 26. 15:59
Ezek a szemét román szocik csak ezt tudják. Hiába a komcsi az mindenhol ugyanaz a patkány.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!