Oligarcha indul Putyin ellen

2011. december 12. 16:16

Mihail Prohorov elindul az orosz államfői posztért. Ez élete legfontosabb döntése.

2011. december 12. 16:16

A jövő márciusi orosz elnökválasztáson elindul Vlagyimir Putyin ellen Mihail Prohorov milliárdos, elmondása szerint ez volt élete legfontosabb döntése. A 46 éves Mihail Prohorov 18 milliárdos vagyonával a Forbes magazin 2011-es listáján a harmadik leggazdagabb orosz üzletember. Prohorovnak jelentős részesedései vannak orosz nyersanyagipari cégekben.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
predator
2011. december 13. 17:12
Ezen jót röhögtem:D Micsoda "értéket" csuktak le:D
rakosi
2011. december 12. 21:14
Erre a Szeva bácsira gondolsz Bobi? Az orosz KGB-sek központja a Csepel- Művek területén volt, felhasználva a csepeli szabadkikötő óriási fogadó-, rakodó- és szállítási kapacitását. Mogiljevics mamut cége, a Magnex Rt. is itt működött, 1998-ig. (A Mercedeszei meg a kormánygarázsban, védett őrizetben voltak. Persze, törvényellenesen.) 1991 és 1998 között, Pintér Sándor is Mogiljevics keze alá dolgozott, ám 1998- ban megérkezett Magyarországra a már említett négy FBI ügynök, hogy feltérképezze, mennyire kapcsolódik egymáshoz a magyarországi politikai, gazdasági „elit” és a KGB. Erre azért is szükség volt, hiszen Magyarország 1999. március elsejétől- igaz, csalással- a NATO tagja lett, és féltek a nyugatiak- teljes joggal-, hogy a magyarországi politikában sok az oroszok által beépített ember. 1998. októberében, Pintér Sándor frissen kinevezett belügyminiszterként (1998. júl. 8.), aki Boross Péter javaslatára, vagy tán utasítására, nyerte el ezt a posztot, bejelentette, hogy az orosz maffiát kiüldözte Magyarországról. Ezt a bejelentést azonban megelőzte egy Mogiljeviccsel történt találkozó, melyen Pintér és Valenta tájékoztatta Szeva bácsit, hogy az FBI ügynökök szimatolnak körülötte és vizsgálják az ügyeit. Mogiljevics ekkor hazatért, Pintér viszont elérkezettnek látta az időt, hogy bejelentse hősi tettét, nevezetesen azt, hogy bravúros akciók sorozatával kiszorították tőlünk az orosz ügynököket. A közös megegyezésről, s arról, hogy a szerte a világon körözött Mogiljevicset miért nem tartóztatták le, egy szót sem szólt. Mint, ahogy arról is hallgatott, hogy Mogiljevics helyére, mivel őt már korábban, még alhadnagy korában, még a nyolcvanas években beszervezte a KGB, Tökölön, egy orosz laktanya kantinjában, ő lett a KGB magyarországi rezidense. A beszervezés részleteiről egyébként a Tasnádi Péter elleni perben megjelenő, Magyarországon élő, orosz beszervező tiszt írásos vallomást is tett. 1998- 1999-re, az orosz titkosszolgálati ügynökök már elvégezték a munka dandárját és az olajszőkítés révén óriási mennyiségű, adózatlan jövedelemhez juttatták a magyarországi új kommunista „elitet”. S ezt olvasván, nehogy csak az önmagukat baloldaliaknak vallókra gondoljanak. http://www.lakatospal.hu/index.php?page=kategorizalt&kat_id=1&id=2361&lakatos-pal-az-olajszokites-milliardjaival-alakult-ki-az-uj-arisztokracia
Faqtya ezredes
2011. december 12. 21:04
Szeva bacsi nem indul?
HSL
2011. december 12. 18:06
a hideg orosz télben üdítő egy kis polóniumos tea
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!