Államtitkár: Minden hazánkba érkező ukrán gabona útját ellenőrzik, nem maradhat nálunk

2023. április 18. 06:12

Foganatosítják az ukrán gabona tiltását, hogy megvédjék a magyar gazdákat.

2023. április 18. 06:12
null

Minden, Ukrajnából Magyarországra közúton és vasúton érkező gabonaszállítmány útját ellenőrzik és csak a tranzitforgalmú járműveket engedik át az országon –mondta az Agrárminisztérium (AM) élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára keddre virradó éjjel a záhonyi magyar-ukrán határátkelőhelyen, ahol tájékozódott a mezőgazdasági termékekkel kapcsolatos intézkedések végrehajtásáról. Nobilis Márton megtekintette a szomszédos országból érkezett kukoricaszállítmány, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szakemberei által elvégzett, ellenőrzését, majd elmondta,

a szállítmányból történt mintavétel után a kamiont leplombálják,

és így folytatja útját Magyarországon át a rendeltetési helye felé.    

Valamennyi ilyen rakományú kamion útját az Elektronikus Közúti Áruforgalom-ellenőrző Rendszeren keresztül figyelemmel kísérik, illetve súlyellenőrzésekkel is követik az útját. Ezen keresztül látni fogják, hogy elhagyta-e szállítmány az országot; amennyiben nem, akkor megkeresik, hol pakolták le és ott fogják ellenőrizni – ismertette Nobilis Márton. Az államtitkár emlékeztetett, a magyar kormány úgy döntött, hogy a lengyel példát követve nem engedélyezi az ukrán gabona, illetve más mezőgazdasági termékek behozatalát.    

és kárt okozzon a magyar gazdáknak” – fogalmazott a politikus. Hozzátette, az agrártárca dolgozik azon, hogy későbbiekben a tilalmat más ukrán élelmiszerekre is kiterjesszék. Az MTI kérdésére az államtitkár elmondta, a korábbi évekhez képest mára megtízszereződött az ukrán gabonabehozatal Magyarországra. Nagy István agrárminiszter szombaton jelentette be, hogy Lengyelországhoz hasonlóan, átmeneti jelleggel megtiltja az Ukrajnából származó vagy onnan érkező gabona és olajosmagvak, valamint több más mezőgazdasági termék Magyarországra történő importálását.    

A tárcavezető szerint a jelenlegi piaci folyamatok folytatódása olyan

komoly károkat okozna a magyar mezőgazdaság számára,

hogy rendkívüli intézkedésekkel kell ezeknek gátat szabni. A Magyarországra történő behozatal korlátozása átmeneti jellegű és 2023. június 30-ig tart.

Nyitóképen: Mezőgazdasági gép Harkiv régióban. Fotó: Vyacheslav Madiyevskyy / NurPhoto / AFP 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. április 18. 12:16
Miközben ez a hazug geci, amelyik a bandájával együtt tétlenül nézte, tűrte, támogatta az ukrán mocsok beözönlését hazudozik, nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a gmo és vegyszerfertőzött, zsizsikes, fuzáriumos szar hohol szemét több éve ömlik be Magyarországra, bármilyen ellenintézkedés nélkül pusztítva a magyarokat és az állataikat is, úgy, hogy ez a hazug geci nernyik, a főnökei, a nébih, a nav is siket és vak. Nagy pedig ezzel a hazug gecivel és a teljes a bandájával ehhez asszisztált, mert a pénz ömlött, mint az ukrán mocsok. Szóval rossz az irány nertársak! Nagyot, a területért felelős tehetetlen, károkozó balfaszt és a vétótlan köpcös gecit kellene arról kérdezni, hogy: - miként özönlött be a tranzitárú vizsgálatok nélkül a magyar tárolókba sokmillió tonnányi mennyiségben? - kik az importőrök, szállítók, tárolók, akik ezen a csaláson nagy pénzt csináltak? - mennyi lett feldolgozva és kinél ebből az irdatlan mennyiségű ukrán szemétből és kik azok, akik ezt megtették? - milyen élelmiszer előállítók és kereskedők érintettek az ukrán mocsok eladásában? - ki, kik a felelősök a nav, a nébuh és az állami adminisztráció részéről, hogy ez a brutális csalás sorozat csak most lett felfedve? - miként akadályozzák meg azt, hogy ez a bűncselekémy sorozat a továbbiakban is megtörténhessen, mert egy ólomplomba a vagonon, kamionon erre kevés. No ezen gondolkozzatok nernyikek!
Mich
2023. április 18. 11:16
Persze a nácik tudták, hogy Afrikában nincsen fizetőképes kereslet...
Kriszta67
2023. április 18. 10:56
És mi a helyzet a már ittlévő ukrán-amerikai mérgező szeméttel? Fel kell szólítani a tulajdonosokat hogy egy héten belül takarítsák el. És ha nem, elégetni valami erőműben.
pepita
2023. április 18. 10:21
Válaszodból kiderül,hogy te tényleg a legkulturáltabb jobboldali szavazókhoz tartozhatsz. Sok ilyen művelt van közöttetek? Nos-az ilyenek miatt szoktam én szégyenkezni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!