Szabadnapos mentőorvos mentett életet a Széll Kálmán téren

2023. június 30. 14:00

Az időben megkezdett mellkasi nyomások mindössze néhány percen belül sikerre vezettek és a beteg keringése visszatért.

2023. június 30. 14:00
null

Az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán tette közzé, hogy éppen a Széll Kálmán téren várta a villamost egy szabadnapos mentőorvos, amikor egy földön fekvő férfit pillantott meg, aki furcsán vette a levegőt.

A tapasztalt doki azonnal odasietett, megvizsgálta a beteget, aki ekkor már nem lélegzett, így megkezdte az újraélesztését, amihez többen is rögtön felajánlották segítségüket. Két közterület-felügyelő értesítette a mentőket, amíg egy ötödéves orvostanhallgató és egy szintén szabadnapos doktornő csatlakozott az ellátáshoz – folytatták.

A helyszínen lévő orvosok egymást váltva küzdöttek a beteg életéért, miközben valaki a közelben kihelyezett félautomata defibrillátorért is elszaladt.

Az időben megkezdett mellkasi nyomások mindössze néhány percen belül sikerre vezettek és a beteg keringése visszatért,

éppen akkor amikor a riasztott mentőegység is a helyszínre ért.

A férfit végül stabil állapotban vitték kórházba a mentők, a szemtanúk közül többen is gratuláltak a mentésben részt vevőknek. 

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2023. június 30. 17:54
Ez egy fantasztikus történet. Jó volt olvasni.
Odone Ricci
2023. június 30. 14:19
Sokszor perceken múlik az élet. Fontos, hogy defibrillator és ennek használatát ismerő személyzet legyen minden sportlétesítményben, oktatási intézményekben, munkahelyen. A gyors mentőszolgálat is ugyanolyan fontos, ahol azonnal EKG-t készítenek és a Kardiológiával állnak kapcsolatban. A sok 55-6O-65 éves túlsúlyos férfi halálozás egyik fő oka az infarktus vagy ictus (stroke).
Csomorkany
2023. június 30. 14:13
Megszívta. Semmiféle elismerést nem fog kapni. Csak a dolgát tette. Egy ismerős mentőtiszt reggel az uszodában úszkálás közben mentett ki egy szívrohamos fickót a vízből. Közölték vele, hogy csak a dolgát tette. Esküt tett rá, minden OK. Úszhat tovább.
Anonymusz
2023. június 30. 14:11
Köszönjük szépen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!