Német lap: Ha nem elég óvatos, Ukrajna most könnyen elveszítheti a világ szimpátiáját

2023. június 04. 15:40

Kijev még látszólag sem vállalhat közösséget az orosz civil célpontok elleni támadásokkal, írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

2023. június 04. 15:40
null

A Frankfurter Allgemeine Zeitung konzervatív német lap egyik kommentárjában arra hívja fel a figyelmet, hogy Ukrajnának nagyon óvatosnak kell lennie, az ország semmiképpen nem vállalhat közösséget az orosz civil célpontok elleni támadásokkal. Ezeket Kijev semmilyen módon nem helyeselheti, hiszen a hadijog tiltja az ilyen jellegű csapásokat: civil létesítmények soha semmilyen körülmények közt nem célba vehetők egy ellenséges ország területén, még akkor sem, ha a saját polgári lakosság megvédése a cél.  

Az írás arra válaszul született, hogy az ukrán elnöki tanácsadó, Mihajlo Podoljak szavaiból kiviláglott,

az efféle akciók nemhogy nincsenek ellenükre, hanem még továbbiakra is kell készülni.

Ukrajna a figyelmeztetés szerint mindezzel azt rizikózza, hogy a szinte egységes nemzetközi szolidaritás enyhülni fog irányában. Ezért Kijev még látszólag sem szegheti meg a jogot, különben eszközt ad az oroszok kezébe a terror igazolására. Ukrajna szövetségeseinek egy része ráadásul csak jobb híján az, így változó széljárásnál akár irányt is válthatnak. 

 

Nyitókép: Emin Sansar / Anadolu Agency / AFP

Összesen 234 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2023. június 05. 12:13
Pax Americana
Kamcsatka5
2023. június 05. 08:06
Már régen elvesztették a belga fas..z zongoristával, a Fuggerék szarosgyurijai befejezhetnék az anarhisták exportálását, hogy rohadjanak meg!
néhai Ch.Pilot
2023. június 05. 02:42
Egy kérdés: a FAZ mitől konzervatív lap?
Martell 2
2023. június 04. 23:16
Az ukránok 2014 óta lőnek orosz civileket. Miről beszél ez a hazug firkász ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!