Szövetségbe hívom a magyar fiatalokat, mert a haza védelme közös ügyünk

2023. május 22. 12:50

Azonban a legmodernebb eszköz sem ér semmit, ha nincs mögötte kiképzett, rátermett, elhivatott magyar katona.

2023. május 22. 12:50
null
Szalay-Bobrovniczky Kristóf

„Önnek szinte jelmondatává vált, hogy »a békéhez erő kell«. Mit ért ez alatt? Hogyan lehet napjainkban garantálni a már ön által is említett biztonságot?

Szakzsargon az »elrettentés«, de a célunk, hogy senkinek se jusson eszébe egy esetlegesen, a jövőben előforduló háborús konfliktus esetén hazánk felé venni az irányt.

Ahhoz, hogy megfelelő elrettentő erőt tudjunk felmutatni, azt tervszerűen fel kell építenünk. Ez a feladat legalább három fontos területen és időben párhuzamosan jelentkezik. Fegyvereket és haditechnikai eszközöket gyártunk és vásárolunk azért, hogy az örökölt, elavult szovjet fegyverekkel rendelkező haderőt teljesen átfegyverezzük, ezzel növeljük a harcképességét, és egy modern, NATO kompatibilis, digitális haderőt hozunk létre.

Azonban a legmodernebb eszköz sem ér semmit, ha nincs mögötte kiképzett, rátermett, elhivatott magyar katona. Ezért a személyi állományban, a toborzás terén és a vezetésben is olyan kultúraváltást hajtunk végre, ami a katonák körében a harci szellem megerősödését, az altiszti és tiszti szinten pedig az öntevékeny, felelősségvállaló vezetői magatartást erősíti.

Harmadrészt pedig szervezeti változásokat hajtunk végre a fenti célok érdekében. Ilyen változásra jó példa a most megalakult Területvédelmi Erők Parancsnoksága, amely egy teljesen új komponenst teremt a hivatásos – úgymond profi – haderő támogatására.

(...)

A közelmúltban eddig nem látott toborzó kampányt indított a Honvédelmi Minisztérium. Miért van erre szükség? Hol tart most a toborzás?

Felnőtt egy generáció, amelynek semmilyen élménye nincs már a honvédelem ügyével kapcsolatban azon kívül, hogy az édesapjuk katonasztorijain jót mulatnak. Be kell nekik mutatni, hogy ez a hadsereg már nem »az« a hadsereg, hanem egy modern, 21. századi, sok elemében digitális haderő, amely hazafias gondolkodású, bátor és lelkes magyar fiatalok összetartó közössége.

A kampányfilmünk egy létező haderőt mutat be, ha valaki csatlakozik hozzánk, akkor azokkal a rendszeresített eszközökkel fog találkozni, amelyeket ebben bemutatunk.”

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Összesen 180 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. május 23. 17:36
Inkább be kellene kötni a NAV-hoz a kaszinókat..
Zagaratad
2023. május 23. 16:04
A dédnagyapámnak is ezt mondták! Utána papír talpú cipőben küldték ki a Donhoz... Előtte az üknagyapámmal tették ugyanezt csak Doberdónál. Nem kérünk a hazugságokból, a mézesmadzagból.
-Zsolt-
2023. május 23. 12:39
Hát, igen. Azok a szép Horthy idők! 🤧🤧🤧
ThuleanPerspective
2023. május 23. 12:27
Őszintén ebben a meghosszabbított gulyás - kommunizmusban ki akar áldozatot vállalni vagy harcolni? el van kényeztetve a nép.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!