Az osztrák belügyminiszter az illegális migráció megfékezéséről beszélt Bukarestben

2023. április 26. 15:23

A miniszter korábban megvétózta Románia schengeni csatlakozását, most mégis összefogna a románokkal.

2023. április 26. 15:23
null

Romániának és Ausztriának közösen kell nyomást gyakorolnia az Európai Bizottságra (EB), hogy tegyék biztonságosabbá az EU külső határait az illegális migráció megfékezése érdekében – jelentette ki szerdán Bukarestben Gerhard Karner osztrák belügyminiszter.

Az osztrák miniszter a bukaresti belügyminisztérium előtt újságírők kérdéseire elmondta: operatív, pénzügyi és jogszabályi szinten vár támogatást az Európai bizottságtól. Hozzátette, az embercsempészet és az illegális migráció visszaszorításáról tárgyal Lucian Bode román belügyminiszterrel. 

Karner, aki korábban megvétózta Románia és Bulgária schengeni csatkalozását ismét elhárította a román csatlakozás várható dátumát firtató kérdéseket. Azt mondta, a bővítéshez először magát a schengeni rendszert kell működőképessé tenni.

(MTI)

Nyitókép: ALEX HALADA / APA-PictureDesk / APA-PictureDesk via AFP

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vasalo
2023. április 27. 07:41
Tegnap volt hir az osztrák vörös TVben , hogy a tavalyi több százezer elutasitott menedékkéröböl alig 26 ezret tudtak valoban visszaküldeni oda ahonnan jöttek. Ez a hatásosság meg a jogállamiság mintapéldánya. Akiket nem tudtak visszaküldeni eltünnek a statisztikábol és maradnak lopni, csalni, ölni valahol Europában, mert valamiböl ugye élniük is kell.
Hoth
2023. április 26. 23:15
Tényleeeeeeggg????baj az illegális migrácio?????apicsába..én meg azt hittem eddig hogy az kurrrrrvajó..merthogy aki nem akarja hogy mindenféle jöttment szar elárassza az országát az fasiszta...kihuznák végre esetleg a fejüket a valagukbol ezek a jólétbe belehülyült kretének is?
nempolitizálok
2023. április 26. 16:53
Most akkor már nem kell????
Zolotarjov
2023. április 26. 16:47
Na ugye..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!