Putyin Nagy Katalin szobra előtt: Feltétlen érték a nők tisztelete

2023. március 08. 07:35

Az orosz elnök nőnapi köszöntőt mondott.

2023. március 08. 07:35
null

Oroszországban feltétlen érték a nők és az anyaság tisztelete – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz nőkhöz a nemzetközi nőnap alkalmából intézett szerdai videoüzenetében. „A nőkhöz, az anyasághoz való magasztos, tiszteletteljes viszonyulás számunkra feltétel nélküli érték, amely nemzedékről nemzedékre öröklődik” – mondta az Putyin a Kreml Szenátusi Palotájában, II. Katalin szobra előtt felvett köszöntőjében.    

Az orosz vezető egyebek között felhívta a figyelmet arra, hogy

mennyi minden alapul az életben a nők kemény munkáján és nagylelkűségén,

és kiemelte erőfeszítéseik fontosságát és értékét, hogy „a családban szeretet, meghittség és egyetértés legyen”. Mint mondta, nagy tisztelet illeti őket a rendíthetetlen felelősségtudatukért, azért képességükért, hogy a dolgok minden részletére oda tudnak figyelni, valamint mindazokért a kitűnő tulajdonságokért, amelyeket a szakmájukban bebizonyítanak.    

„A férfiak és a nők rendszeralkotó biológiai, társadalmi és kulturális közösségek.

Ezért hazánkban nincsenek és nem is lesznek veszélyes genderjátszmák. Sem az óvodákban, sem az iskolákban, sem a nevelésben, sem a politikában, sem a törvényhozásban” – írta Valentyina Matvijenko, az orosz felsőház elnöke a parlamenti kamara honlapján a nőnap alkalmából.    

A házelnök szerint a Nyugat új genderrendet akar kialakítani, de ezt kísérletet önmagán kell elvégeznie, mert Oroszországban nincs rá igény. Hangot adott álláspontjának, hogy ilyen „anomáliák” mindig is voltak, vannak és lesznek, de nem ezek határozzák meg az emberi fejlődés útját és síkraszállt a hagyományos értékek védelme mellett.

(MTI)

Nyitókép: Sergey Guneev / Sputnik / AFP

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2023. március 08. 22:40
Katalin cárnöröl, Odessza megalapítójáról az ukránok is megemlékeztek Odesszában. Ledöntötték a szobrát. Lehet putyin kitüzte az új irányt? :)
HunCsz
2023. március 08. 10:42
Hát ő igy a ''mi'' világkirályságunk meg transzvesztitákat ünnepli. Jó lenne egy 20 év múlva belenézni a jövőbe, hogy ki vol fog tartani, ha minden igy halad.
yanoo
2023. március 08. 10:23
Putyin:- feltétlen érték a nők tisztelete! Nyugat:- A transz nők az igaz nők!
lantose70
2023. március 08. 09:53
Akinek kétsége volt felőle, hogy Oroszoszország és mi ugyanazt a normalitást képviseljük a hanyatló Nyugat genderpropagandájáva szemben, az most talán belátja, hogy tévedett. Putyin szavait midnen normális ember, a magyar választók 97 százlaléka és a kormány is osztja, miközben Nyugaton az ilyen véleményekért akár börtön is járhat. És még ők baszogatnak minket a szólásszabadság ügyén, döbbenet. Németország megszűnt létezni is, nálunk viszont bárki szabadon bírálhatja a genderagymosást, bevándoroltatást, egyebeket. Ami a nőket illeti, mielőtt a libbant transzagymosottak kiforgatják Putyin Elnök Úr szavait, a nők iránti tisztelet a természet és normalitás szerinti, biológiai nemű, társadalmi és nemzeti kötelességeiknek eleget tevő nőknek jár. Tehát transzokak eleve nem. És a librálpkarrierista femipicsáknak sem, akik a nemzet reprodukciója, a család védelme, a háztartás helyett az egoista, liberális értékeket (karrier, tanulás) részesítik előnyben. Tudom, hogy választási matematika miatt még a magyar kormány is tesz szükséges, ám hosszú távon káros engedményeket a hegemón feminista ideológiának, de ezekkel nagyon csínján kell bánni. Ideig-óráig hasznosak lehetek, de azért van egy rossz üzenete, hogy még a kormányban is vannak nők, akik a család és a háztrtás helyett a politikába, a természet szerint férfivilágba avatkoznak. Sajnos Varga Judit esete mutatja, hogy ennek a család és a nemzet issza meg a levét, ott már válnak. Szóval az ilyen szimbolikus engedmények, női politikusok addig kellenek, amíg a reflektorfénybe kerülő nők a család és a nemzeti reprodukció értékeit erősítik, aztán gyorsan példát mutatva ők is visszatérnek a természet és biológia szerinti helyükre, a családi tűz mellé. Különben úgy járnak, mint szegény Varga Judit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!