Pénzmosás gyanúja miatt vettek őrizetbe egy volt FBI-ost, egy orosz oligarchának segédkezhetett

2023. január 24. 06:21

A szervezet volt munkatársa nemrég megpróbálta az orosz milliárdossal szemben elrendelt szankciókat is feloldatni.

2023. január 24. 06:21
null

Őrizetbe vették az amerikai Szövetségi Nyomozó Hivatal (FBI) egy volt munkatársát és egy másik amerikai állampolgárt, mert a gyanú szerint pénzmosásban segédkeztek egy szankciós listára került orosz oligarchának – közölte hétfőn a New York-i ügyészség.

A már szombat este előállított két amerikai férfit a vádirat szerint azzal gyanúsítják, hogy közreműködtek az Oleg Gyeripaszka ellen az ukrajnai orosz „hadművelet” nyomán hozott büntetőintézkedések kijátszásában.

A gyanút súlyosbítja, hogy az FBI egykori munkatársa szolgálati ideje alatt éppen az oligarchák, köztük a Gyeripaszka ellen indított vizsgálatokkal foglalkozott.

Megpróbálták feloldatni a szankciókat

A férfi egyébként orosz származású amerikai állampolgár társával közösen nemrég megpróbálta az orosz milliárdossal szemben elrendelt szankciókat feloldatni.

Gyeripaszka ellen még szeptemberben, távollétében emeltek vádat a szankciók megsértése miatt. Ha elítélik, akár húsz év börtönnel is sújthatják.

(MTI)

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay
 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rocktoberi
2023. január 24. 11:05
Ezek nyomoztak évekig Trump ellen. Semmit se találtak így maradt a választási csalás.
lurker
2023. január 24. 09:57
Elárulok egy mélyen őrzött titkot: Orosz oligarcha nem egyenlő Putyin csicska. Sőt! Nagyon sok nyugat-barát orosz oligarcha van, s az oroszok nagyokat röhögnek, hogy az idióta nyugat baszogatja a hazaáruló libsi oligarchákat.
HunCsz
2023. január 24. 07:51
Érdekes gyurka bácsiékat és hálozatukat elkerüli ez a gyanú Vajon miért?
chief Bromden
2023. január 24. 07:41
Kaptak egy visszautasíthatatlan ajánlatot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!